Dok u Srbiji već osmi dan traje potraga za malom Dankom Ilić starom dvije godine koja je nestala kod Bora mi se prisjećamo još jednog nerazjašnjenog slučja nestanka djevojčice stare 15 godina. Prošlo je gotovo osam godina otkako je Barbara Vitez 25. studenoga 2016. godine netragom nestala, a vlastima još uvijek nije poznato gdje se nalazi petnaestogodišnjakinja.S nepunih petnaest godina Barbara Vitez netragom je nestala. Bilo je to navečer 25. studenoga 2016., oko 22 sata, dok se vraćala s proslave rođendana svoje prijateljice. Prema izvješćima, navodno je pala s mosta na Tisi kod Sente; međutim, unatoč opsežnim naporima ronilaca, njezini ostaci nikada nisu pronađeni.

 

Samo deset dana nakon što je Barbara nestala, njezini su roditelji bili shrvani kad su primili anonimno pismo u kojem se navodi da je bila oteta, izložena seksualnom napadu, drogirana sokom i na kraju utopljena prije nego što je bačena u rijeku Tisu.

Prema riječima dječaka koji su je te večeri pratili, Barbara je navodno pala s mosta i stradala u vodi. Dok su svi uspješno prošli test detektora laži, dvije osobe nisu postigle isti rezultat. Ove dvije osobe bile su jedini svjedoci prisutni s Barbarom kada je posljednji put viđena. Snimci nadzornih kamera, koji su analizirani, pokazuju da ona nikada nije ni stigla do mosta na Tisi.

Potraga za lociranjem Barbarinih ostataka započela je bez odgode. No, unatoč iscrpnom istraživanju korita rijeke Tise, njezina priobalja i okolnih obala, nije pronađen niti jedan odjevni predmet koji je pripadao Barbari. Kružila su nagađanja, sugerirajući da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj i Rumunjskoj, no već gotovo 8 godina od Barbare nema traga niti komunikacije.

 

Na nestanak Barbare Vitez prije nekoliko godina upozorio je i sam Igor Jurić.Na svom Twitteru napisao je povodom petogodišnjice nestanka Barbare Vitez iz Sente. Obitelj je izdržala muku neizvjesnosti, suočavajući se s strašnim protivnikom neznanja. Slučaj Barbare Vitez služi kao opomena, podsjećajući nas da se nestanci događaju i da su brze, stručne potrage presudne u lociranju nestale djece i njihovom ponovnom spajanju s obiteljima.

Za Barbarom je trenutno raspisana Interpolova tjeralica, točnije žuta.Barbarin nestanak prijavljen je Interpolu, a njezino puno ime, uz fotografiju, od ožujka 2018. nalazi se na žutoj tjeralici, poznatoj i kao popis traženih nestalih osoba. Unatoč tome, nema pomaka. daleko.

Tijekom 2019. godine obitelji Vitez organizacija specijalizirana za lociranje nestalih slala je snimke na Instagramu, a unutar jednog od videa nalazi se mlada djevojka koja nevjerojatno podsjeća na Barbaru, viđenu kako pleše u noćnom klubu u Mađarskoj .

 

Prema riječima Barbarine majke Melinde, postojalo je čvrsto uvjerenje da je dotična djevojčica doista njezina kći. Prisutnost ožiljaka na licu uzrokovanih velikim boginjama, koji su odgovarali onima njihove kćeri, dodatno je učvrstila to uvjerenje. O situaciji je odmah obaviještena mađarska policija.

Međutim, istragom je otkriveno da je djevojka već napustila mjesto na kojem je snimljena. Shrvani otac Barbare Vitez, koja je 25. studenoga 2016. nestala u Senti s nepunih 15 godina, izrazio je tugu i priznao da je od njezina odlaska prošlo 7 godina, a da se nije vratila.

Nakon razdoblja od 7 godina, mjesto nestale osobe ostaje nepoznato, bez konačnih tragova koji bi razriješili enigmu. Istraga se nedavno usredotočila na rijeku Tisu, ali nažalost nije donijela svježa saznanja. Određene indicije upućuju na njezino prisustvo u Mađarskoj, no ostaje neizvjesno je li tamo otputovala svojevoljno ili pod prisilom.

Na današnji dan, prije točno 7 godina, odvažio si se proslaviti svoj rođendan i nikad se nisi vratio. Srca nas boli dok nastavljamo iščekivati ​​vaš dolazak, strpljivo čekajući vašu prisutnost. Takve osjećaje iznio je Vaš otac, Endre Vitez, u svečanoj prigodi obilježavanja godišnjice Vašeg nestanka.

 

U tom razdoblju Igor Jurić ne samo da je podijelio objavu već je i naglasio koliko je važno ostati otporan i postojan, moj dragi prijatelju.

Barbara je posljednji put viđena 25. studenoga 2016. navečer, a prema riječima dvojice njezinih prijatelja koji su je pratili s rođendanske proslave, navodno je te noći pala s Tiskog mosta.Naprotiv, roditelji su tvrdili da Barbarin strah od visine to čini nevjerojatnim. Osim toga, izrazili su sumnju u mogućnost otmice njihove kćeri.

Prema riječima Endrea Viteza, Barbarinog oca, posljednji put poznato da je njegova kćer viđena 25. studenog 2016. u trgovini u Senti. Nadzorne kamere snimile su njezinu prisutnost u 21.41 sat. Međutim, snimka ne daje nikakve naznake o tome je li Barbara pratila dvojicu dječaka most ili je otišao u suprotnom smjeru.

Ubrzo nakon što je djevojka nestala, u kuću Barbarinih roditelja stiglo je pismo u kojem se obavještava da je pretrpjela brutalan napad, silovanje, ubojstvo i da je na kraju s mosta odbačena u rijeku Tisu. Unatoč opsežnim pretragama koje su provele srpske i mađarske ronilačke policijske jedinice, tijelo je ostalo nedostižno i nije pronađeno.Gdje se Barbara Vitez nalazi i sada ostaje misterija, jer je njen nestanak još uvijek nerazjašnjen.

Preporučujemo