Nostradamus, često označavan kao vjesnik nesreće, zaslužio je ovu titulu zbog svojih navodnih predviđanja značajnih povijesnih događaja u svom poznatom djelu ‘Les Propheties’. Ove proročanske vizije uključuju tragične događaje 11. rujna, dolazak Adolfa Hitlera, razorni požar u Londonu i razne druge nesreće. Smatra se najvećim prorokom u ljudskoj istoriji a iako njegovgi zapisi još nisu dešifrovani mnogi smatraju da je pogodio velike događaje.

Prema izvješćima “New York Posta”, brojni stručnjaci tvrde da se početkom 2024. godine ispunilo još jedno Nostradamusovo proročanstvo. Uvriježeno je mišljenje da je on točno predvidio pojavu potresa magnitude 7,5 u Japanu, koji je pogodio otok u novogodišnjoj noći, zajedno s razornim tsunamijem koji je uslijedio. Prema francuskom liječniku, ne samo da će kopno ostati neplodno, već će u budućnosti biti i značajnih poplava. Nostradamusovo proročanstvo o nadolazećem potresu nije bio jedini pokazatelj tragičnog događaja. Prošlog ljeta ronioci su došli do značajnog otkrića kada su u blizini Tajvana naišli na ranjenu pojasnu ribu. Poznato je da ova posebna vrsta ribe izlazi iz dubina oceana prije velike seizmičke aktivnosti, služeći tako kao upozorenje na nadolazeći potres.

 

Prošle je godine renomirana britanska publikacija “Daily Star” objavila kompilaciju navodnih proročanstava koja mu se pripisuju, posebno fokusirana na 2024. godinu. Prema Francuzovim riječima, dolazak vala izaziva dubok osjećaj gladi. Postoje različita tumačenja ovog proročanstva, neki ga vide kao vjesnika razorne bolesti koja će desetkovati usjeve, dok ga drugi doživljavaju kao opasan val, sličan tsunamiju. Prema Nostradamusu, crveni će protivnik biti preplavljen strahom, a ogromni ocean pretvorit će se u mjesto golemog terora. Dolazak novog pape je na pomolu.

‘Crveni suparnik’, naširoko poznat kao Kina, stoji u suprotnosti s ‘velikim oceanom’, koji se odnosi na Indijski ocean. Proročanstvo, koje su prihvatili neki Nostradamusovi sljedbenici, sugerira da je nadolazeći veliki sukob na pomolu. U svojim predviđanjima za 2024. godinu, Nostradamus je prorekao nasilno uklanjanje kralja s otoka i kasnije uzašašće vladara koji nema tradicionalna obilježja kraljevske obitelji. Ovo proročanstvo izazvalo je nagađanja među mnogima, povezujući ga s kraljem Charlesom. Prema Mariu Ridingu, autoru knjige ‘Nostradamusova proročanstva’, napad na kralja i njegovu suprugu Camilu potencijalno bi mogao dovesti do njegove ostavke, navodi Daily Star. Osim što je predvidio razne prirodne nepogode, Nostradamus je prorekao i pojavu novog pontifeksa 2024. godine.

Preporučujemo