Glumac Branislav Lečić podnio je tužbu protiv glumice Andre Jovanović zbog njenog odbijanja da s njim surađuje u istoj sceni TV serije “Radio Mileva”. Lečić zahtijeva od Jovanović da mu isplati odštetu od 300.000 dinara zbog “uvrede časti i ugleda”, a prvo pripremno ročište zakazano je za srijedu, 6. marta. Anđela Jovanović igrala je ključnu ulogu u TV seriji “Radio Mileva”, dok je Lešić trebao imati epizodnu ulogu u četvrtoj sezoni.

 

 

“Branislav Lečić podnio je tužbu protiv mene jer sam odbila surađivati s njim u seriji “Radio Mileva”. Odlučila sam se suzdržati od uloge zbog negativnih iskustava koja sam ranije doživjela s njim. Ne želim biti u istoj situaciji kao taj čovjek, ni sada ni u budućnosti, iz razloga koji proizlaze iz mojih prethodnih iskustava i principa, te zbog optužbi mojih kolega protiv njega” – izjavila je Andra Jovanović Anđela za “Blic”. Nije željela otkriti detalje “neugodnih prošlih iskustava”. Prema saznanjima medija, Lečić je trebao igrati lika koji je pogrešno optužen za zlostavljanje. U svojoj tužbi, Lečić optužuje Andru Jovanović da mu je narušila čast i ugled te traži odštetu od 300.000 dinara. U Lečićevom podnesku, koji je prema informacijama “Blica”, stoji: “Kada je Andra Jovanović saznala da će Branislav Lečić sudjelovati u snimanju serije “Radio Mileva”, javno je izrazila svoj protest i izjavila da neće sudjelovati u projektu ukoliko Lečić bude dio istog. Ona je istakla da želi izbjeći suradnju s osobama koje su optužene za silovanje i seksualno zlostavljanje”.

 

 

Rođen 25. avgusta 1955. godine u Šapcu, Branislav Lečić je stekao diplomu glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1978. godine, pod mentorstvom profesora Minje Dedića. Njegova impresivna glumačka karijera započinje ulogom delikventa u filmu “Specijalno vaspitanje” Gorana Markovića, postavljajući standarde za tumačenje neprilagođenih likova. Posebno se izdvaja po interpretacijama odlučnih i beskompromisnih likova, čvrsto uverenih u ispravnost svojih postupaka. Lečić je takođe ostvario značajne uspehe na pozornici, gde je višestruko nagrađivan. Aktivan je kao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1980. godine. Osim toga, igra ključnu ulogu kao osnivač jedne od najuticajnijih alternativnih pozorišnih grupa u zemlji, koja je značajno doprinela pozorišnom životu. Dodatno, obavlja funkciju redovnog profesora na Akademiji lepih umetnosti i multimedija, istovremeno obavljajući dužnost Prodekana za razvoj. Pored svoje glumačke karijere, Branislav Lečić se takođe bavio političkim angažmanom. Bio je vođa tzv. “Plišane revolucije”, protesta održanog kod Terazijske česme. Nakon demokratskih promena i pobede demokratskih partija, imenovan je za ministra kulture u prvoj demokratskoj vladi Srbije, koju je predvodio Dr Zoran Đinđić. Kada se Čedomir Jovanović odvojio od Demokratske stranke, Lečić postaje jedan od osnivača Liberalno-demokratske partije i član predsedništva stranke. Takođe je bio ključna figura u osnivanju pokreta Moja Srbija, koji se pridružio Demohrišćanskoj stranci Srbije (DHSS). Krajem februara 2011. izabran je za predsednika DHSS. Lečić je bio u braku s diplomiranom pravnicom Ivanom Vujadinović od 1994. do 2007. godine, s kojom ima sina Ivana i kćerku Anu. Od 2010. do 2016. godine bio je u braku sa Ninom Radulović, s kojom ima sina Lava.Branislav Lečić je priznati profesor i prodekan za razvoj na Akademiji likovnih umetnosti i multimedije u Beogradu. Takođe, osnivač je edukativnog centra “Lekart” i predsedavajući odeljenja za glumačko-režiserski program. Njegova bivša supruga Nina, koja je pre razvoda predavala o medijskoj produkciji, nažalost, je otpuštena s položaja nakon razlaza braka. Lečić se s ponosom ističe kao ambasador Fondacije Tijana Jurić, organizacije posvećene očuvanju sećanja na Tijanu nakon njene tragedije. Sa Tijaninim ocem, radio je na inicijativi “Tijanin zakon”, koja zahteva od policije da odmah započne potragu za nestalim detetom po prijavi. U sećanje na Tijanu i podršku njihovom zajedničkom cilju, domaćini su festivala “Glas anđela – Tijana Jurić” na Bajmoku 2015. i 2016. godine, mestu odakle je Tijana nestala godinama ranije.

 

Preporučujemo