Portal USK-vijesti.info je 19. decembra objavio članak u kojem se navodi da je poznata glumica Eva Ras preminula, što nije istina. Naime, u naslovu članka stoji kako je Srbija u žalosti, gdje se inicira da je poznata glumica preminula.

U tekstu ovog članka se govori o nekim stvarima koje je ona preživjela u svom životu, a koje su tragične. Pa se tako navodi i to da je ona izgubila kćerku kada je imala samo 28 godina. Ova izjava nije tačna. Evina kćerka Kruna Ras je, prema navodima medija, preminula 1993. godine u Parizu u 24. godini. Glumica Eva Ras u tom momentu, dakle, nije mogla imati 28 godina, kako je navedeno u članku. Uzimajući u obzir da je Ras rođena 1941. godine, ona je 1993. godine imala 52 godine, a ne 28.

Na godišnjicu smrti svoje kćerke, Eva je napisala sljedeće: “Majke svakodnevno blagosiljaju svoju djecu, kćeri moja, ja te sad mrtvu blagosiljam, biću u tvojoj blizini svo vrijeme dok budem živa. Letjet ćemo preko beskraja. Izabrala si krivo nebo i pogrešnu sreću, zato te sada ovde sahranjujemo”.

Kako je Raskrinkavanje. ba ocjenilo ovaj članak, može se doći do zaključka da je ovaj članak obični klikbejt. Ovim putem se portal USK-vijesti.info izvinjava čitateljima jer ih je naveo da pomisle da je poznata glumica Eva Ras preminula, što je netačno.

Raskrinkavanje je ocjenilo članak kao klikbejt

Preporučeno