Skoro da ne psotoji osoba na našim prostorima koja ne zna za njihov hit Dodirni mi kolena. Započevši svoj glazbeni put 1979. godine, bend pod nazivom “Zana” brzo je stekao ogromnu popularnost u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, etablirajući se kao jedna od najomiljenijih i najpoznatijih grupa u regiji. Ove godine obilježeno je 43 godine od osnivanja benda koji čine klavijaturist Zoran Živanović, gitarist Radovan Jovićević i pjevačica Zana Nimani.

 

Njihova karijera krenula je uzlaznom putanjom kada su im se putevi ukrstili s pokojnom Marinom Tucaković koja je s njima neumorno surađivala na pjesmama koje su postale hit ploče i omogućila im da krenu na svjetsku turneju. Žoran Žika Živanović, popularno poznatiji kao Žika Zana, afirmaciju je stekao angažmanom u žiriju na izboru predstavnika za Eurosong, a svojom burnom ljubavnom vezom ostavio je upečatljiv dojam na mnoge. Zoran je prije veze s Jelenom bio u braku s Verom, s kojom su dobili dvije kćeri Tamaru i Mariju. Zanimljivo je da se priča da Žika vara s Jelenom, što sugerira da je njihova afera započela dok je Žika još bio u braku. U intervjuu za “Skandal ” magazin, Vera je iskreno podijelila svoje osjećaje o svom bivšem suprugu i njegovoj sadašnjoj supruzi. Unatoč obmanama bivšeg partnera o tome gdje se on nalazi, tvrdeći da je u Poljskoj, a on je zapravo bio u stanu svoje nove partnerice u Strahinjića bana, Vera ostaje mirne savjesti i mirnog lica svake večeri odlazi u krevet. Odbija komentirati postupke bivšeg supruga, jer oni koji poznaju nju i njega već znaju istinu. Vera samouvjereno tvrdi da se nema potrebe nikome objašnjavati, jer i oni koji je ne poznaju mogu pročitati novine i razumjeti situaciju. Vera se neustrašivo otvorila i priznala duboku ogorčenost prema bivšem supružniku i njegovoj sadašnjoj partnerici za koju tvrdi da je redoviti gost u njihovu domu.

 

Nemam želju ulaziti u spor ni s jednim od ovih pojedinaca, jer mi nisu ravni ni po moralu, ni po obrazovanju, ni po odgoju. Savršeno odgovaraju jedno drugome. Naletjela sam na komad tkanine. Trebam li se udubiti u razgovor i iznijeti svoje mišljenje o ženi koja je bila u vezi s našim zajedničkim poznanikom Radovanom? Njemu, njegovoj supruzi i sinu Nikoli nanijela je isto zlo kao meni i mojoj djeci”, pojasnila je. Godine 2008. Žika i Jelena svoju su ljubav zapečatili brakom koji je izgledao savršeno. Bivšu Žikinu suprugu posebno je pogodilo to što je Jelena, koju je nekada smatrala prijateljicom, ušla u njihov dom da bi je na kraju izdala.

Kad pomislim da bi me ona, netko koga sam smatrala prijateljem, izdala na takav način. Ne mogu pronaći riječi kojima bih opisala svoje razočaranje. Jasno je da ova žena ne zaslužuje daljnju raspravu. Da nije oženjenih muškaraca, nikad ne bi našla nekoga da je oženi! Teško mi je dokučiti kako je moj bivši suprug, koji je godinama svjedočio našem prijateljstvu, mogao izabrati biti s nekim poput nje. I on i ja smo sve vidjeli. No, upuštanje u beskrajni ciklus svađa i optužbi služilo bi samo kao beskonačna reklama, a vrijeme je da tome dođe kraj. Unatoč tome što nema nijednog biološkog djeteta, u tijeku su spekulacije o namjeri para za posvojenje. Jelena je ranije otkrila da su istraživali različite mogućnosti i izrazili želju da se o tome ne priča. Jelena je izjavila da, iako su ona i njezin tim dali sve od sebe, ne voli privlačiti pretjeranu pozornost osobnim stvarima. Razumije pojam ljubavi prema djetetu, ali ne može u potpunosti shvatiti iskustvo ljubavi prema vlastitom djetetu jer to iskustvo nije imala. Teško je propustiti nešto što čovjek nikada nije imao.

Preporučujemo