Biznismen iz Sjedinjenih Država ponudio je mjesečnu platu od 700 eura porodici koja želi da radi i živi na njegovom imanju u Gornjem Selu, 7 kilometara od centra grada.

Obećava da će bezbjedno otkupiti sve svoje proizvode jer uskoro planira otvoriti hotel u svojoj rodnoj Crnoj Gori. Ne želeći da mu djed bude zanemaren, Šutović je bio spreman da svojoj porodici kupi stoku (10 krava ili 100 ovaca i koza), sav prihod bi išao njima, a porodici bi obezbijedio zagarantovanu platu. U Sjedinjenim Državama je decenijama vlasnik nekoliko kompanija i posjeduje 50 hektara nekretnina, kuća, štala i drugih pratećih objekata u blizini Bieropola, a u izgradnji je i hotel.

“Sav prihod od prodaje mlijeka, sira, teladi i jagnjadi ide porodici. Imamo svu neophodnu mehanizaciju na imanju i mogu im obezbijediti sve što im treba. Želim porodicu sa djecom. Nudim crnogorsku Poljoprivreda Ministar je iznio ovaj prijedlog i uvjeren sam da će se naći porodica koja će ozbiljno shvatiti moj prijedlog i ozbiljno shvatiti ovaj posao“, rekao je Šutović:

“Želim da istaknem da porodica mora biti poštena, ne može imati nikakvih pravnih problema i treba da ima svoje reference. Kandidati će biti provjereni jer ne želim da se usele nepošteni ljudi. Porodica će posjedovati kuću Četiri spavaće sobe su Zainteresovani mogu dobiti više informacija u Ministarstvu poljoprivrede Crne Gore.

EVO ZAŠTO JE KAČAMAK NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU: Spremite ga na OVAJ način i obezbedite sebi dobar početak dana
Palenta ili cachamac je jelo koje potječe iz sjeverne Italije. Palenta, čiji je narodni naziv kačamak, od davnina se smatra seoskim jelom. Cajeviza.com piše da je palenta veoma zdrava i ukusna, a da se lako priprema i da se može jesti na razne načine uz različite namirnice. Ovo je jelo od bijelog ili žutog kukuruznog krupica. Kukuruzno brašno ili griz ima veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Najbolji dio ovog jela je to što palenta ne sadrži gluten i može je jesti bilo ko bilo koje dobi.
Savršen je za male bebe, osobe koje vode računa o težini ili osobe sa problemima s probavom. Ovaj obrok sadrži dovoljno minerala, nutrijenata i vitamina koji su tijelu potrebni za pravilno funkcioniranje. Palenta ima veliku ulogu u prevenciji raznih bolesti i cjelokupnog zdravlja čovjeka. Njegov sastav sadrži prirodne masti, odnosno karotenoide i upravo te zdrave masti omogućavaju palenti da promoviše bolju i bolju funkciju crijeva. Palenta je veoma efikasna u oslobađanju od viška kilograma jer utiče i na dobro i zdravo varenje. Sva dobrota ovog ukusnog jela potiče od kukuruza. Kukuruz se posle pšenice i pirinča smatra najvažnijom žitaricom na svetu. To je jedna od najboljih namirnica za obezbjeđivanje dugotrajne dobre energije za tijelo. Kukuruzno brašno sadrži mnogo hranljivih materija.
Budući da palenta sadrži kukuruz, ima vrlo malo kalorija, zbog čega je idealan obrok za mršavljenje. Jedna je od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju djeci. 100 grama palente sadrži oko 380 kalorija. Sadrži samo prirodne supstance, pa njegovi ugljikohidrati i lipidi pozitivno djeluju na ljudski organizam. Palenta je odličan izbor za bebe i djecu. Zdrav obrok koji će im se svidjeti, posebno u kombinaciji s jogurtom ili povrćem koje mališani vole. Drugi razlog zašto je ovaj obrok odličan za djecu je taj što palenta sprječava nagle padove imuniteta.
Preporučujemo