Već dva mjeseca javnost i mediji su zaokupljeni razvodom Harisa i Meline Džinović. Pjevač stalno javno blti bivšu suprugu dok ona šuti o svemu. U luksuznoj vili na Senjaku sinoć se okupila obitelj Džinović kako bi bez Melinog prisustva obilježili prvi Bajram. Obiteljska kuća doživjela je kompletno preuređenje u pripremi za ovo veliko slavlje, a domaćin je s nestrpljenjem iščekivao dolazak svojih gostiju, pozdravljajući ih s toplim i srdačnim osmijehom.

 

  • U ovom emotivno izazovnom danu ocu su nepokolebljivu podršku pružili sin Kan i kći Đina. U pratnji obitelji, kako se navodi, bila je i djevojka Kana Džinovića.U jednom trenutku potomak Harisa i Meline Džinović krenuo je iz kuće kako bi svoju voljenu ispratio do odredišta. S kosom koja joj je služila kao štit, sakrila je lice dok je on sklapao njezine ruke, štiteći je od paparazza koji su nestrpljivo iščekivali njihov dolazak izvan nastambe.

Dok je njegova sestra Đina poznata po javnoj ličnosti, Kan je nedavno privukao pažnju svojom jedinstvenom dinamikom s majkom. Prošlo je gotovo dva mjeseca otkako je Kan posljednji put komunicirao s Melinom.

U ovom izazovnom trenutku za njega i cijelu njegovu obitelj, djevojka Kana Džinovića stala je uz njega, što za njegovog oca Harisa ima veliko značenje.

Na temelju dokaza da je par viđen s Đinom, može se zaključiti da je Kan odabrao sestru za svoju partnericu, a čini se da je ona prilično zadovoljna njegovom odlukom.

Biografija pjevača:

Nakon izlaska albuma, Haris je krenuo na novo voditeljsko putovanje na Televiziji Sarajevo i počeo stvarati zadivljujuće glazbene spotove. Pohvale i priznanja nastavila su pristizati, čak i nakon što je primio plaketu za uspjeh. Više puta je bio okrunjen za pjevača godine, a njegove pjesme su se vinule na vrhove top ljestvica.

Važan događaj dogodio se 13. lipnja 1991. kada je zauzeo središnju pozornicu na svom prvom velikom solističkom koncertu u prestižnom Sava centru u Beogradu. Na ovom nezaboravnom događaju nastupili su cijenjeni gosti kao što su Goran Bregović, Zdravko Čolić, Laza Ristovski, Ansambl Sajavel, Orkestar Modra Rijeka, te bivši članovi njegovog benda Sar e Roma.

U svibnju sljedeće godine Haris se oprostio od Jugoslavije, a Beč je postao njegov novi dom. Nastavio je osvajati publiku u Njemačkoj i Austriji, poglavito humanitarnim koncertima za pomoć ratom stradalom narodu Bosne i Hercegovine, stoji na njegovoj službenoj stranici.

Na poziv Isabelle Forêt, supruge pokojnog francuskog skladatelja Claudea Antoinea Marie Françoisa, poznatog po pisanju kultne pjesme “My Way”, Haris se odvažio u Francusku kako bi snimio značajnu obradu ovog bezvremenskog klasika, obilježavajući njegovu 1000. izvedbu, izvorno popularizirao legendarni Frank Sinatra.

  • Godine 1994. Džinović je objavio pjesmu pod nazivom “Kantar Cigan” na romskom jeziku. U to vrijeme boravio je u Cannesu, na prekrasnoj Azurnoj obali, te u studiju Kornelija Kovača u Madridu snimao pjesme na engleskom, romskom i španjolskom jeziku. Istodobno se upustio u reimaginaciju svojih starih pjesama, što je rezultiralo spontanim nastankom pjesama poput “Jesu l’dunje procvale” i “Tugo moja”. Ove, uz njegove prijašnje skladbe i nove obrade tradicionalnih romskih melodija, našle su se na albumu koji su 1996. objavili njemačka tvrtka “Embex” i beogradska diskografska kuća “Jugodisk”.

Unatoč jednogodišnjem potpisivanju ugovora s francuskom produkcijskom kućom “Poligram”, Džinović se odlučio odmaknuti od izdavanja novog albuma i otisnuo se u pariške restorane. Udruživši se s prijateljem, otvorili su restoran pod nazivom “Harris” u srcu grada s raznolikom ponudom jela francuske kuhinje, ali i specijaliteta s područja bivše Jugoslavije.

U intervjuu je priznao da je njegova motivacija za otvaranje ovog bara bila stvoriti osobno utočište u kojem bi mogao zabavljati voljene i ostati do ranih jutarnjih sati. Međutim, također je priznao da ugostiteljstvo za njega nije bio dugoročan pothvat, budući da mu je prioritet bilo počastiti svoje prijatelje, što je često rezultiralo time da na kraju svakog dana jedva izdrži.

Pet godina nakon odlaska iz Sarajeva organizirao je humanitarni nastup. Sljedeće godine osvojio je publiku u jednoj diskoteci u blizini Trogira, što ga je potaknulo na odluku da proda restoran i ponovno se u potpunosti posveti glazbi.

Preporučujemo