Kćerka poznatih glumaca Ivana Žigon je odabrala da krene stopama svojih roditelja i izabrala je istu profesiju. Međutim javnosti je interesantan i njen privatni život posebno činjenica da se udala a muškarca koji je bio monah.

Ivana Žigon, koja potječe iz loze kazališnih legendi, Steve i Jelene Žigon, pokazala je da je talent u obitelji, dokazavši staru poslovicu da jabuka ne pada daleko od stabla. Na blagdan Sveta tri kralja 2006. cijenjena glumica sklopila je brak s Grigorijem Brkovićem, muškarcem koji je, unatoč 11 godina mlađem od nje, zbog nje odlučio ostaviti monaški život.

  • Iako je brak konačno okončan, trajni simbol njihove duboke ljubavi ostao je njihov sin Stefan Stevo, koji ponosno nosi majčino prezime. Ivana je objasnila njihov promišljeni izbor. Na očevu želju dobio je prezime Žigon, kako bi se osigurao nastavak imena, s obzirom na to da proslavljeni glumac Stevo Žigon nije imao muške unuke.

Nažalost, poznati umjetnik preminuo je 2005. godine, ostavivši za sobom propuštenu priliku da upozna vlastitog unuka. Sudbina je htjela da je sin Ivane Žigon sada na pragu punoljetnosti. Tijekom intervjua za magazin Gloria prije tri godine otvoreno je razgovarala o raznim temama, pa tako i o prirodi odnosa sa sinom.

Pjevati mu serenade uz uspavanke prije je bilo lako; slušao bi bez oklijevanja. Međutim, ti dani sada nisu ništa više od daleke fantazije. Stefan Stevo ima izvanredan smisao za humor i nepodnošljivo jaku volju, ali sve mi je oprošteno kad ga uhvatim zadubljenog u knjigu.

  • Sad kad je navršio 14 godina, rado mi odgovara duhovitim poslovicama, potpuno svjestan da me to razoružava i omogućuje mu da se s prijateljima prepusti kasnonoćnim igrama do ranih jutarnjih sati. Nažalost, to se ne odražava dobro na moju reputaciju. Glumica je izrazila kako joj se vrti u glavi kada je manipulira njime, ali utjehu pronalazi u prisjećanju na djetinjstvo.

Prisjetila se vremena kada je nagovorila ravnatelja škole da dodijeli pehar protivničkoj ekipi, jednostavno zato što je gajila osjećaje prema njihovom kapetanu. Međutim, sada se suočava s izazovnom prisutnošću Zhygonove osobnosti, čime se situacija zaokružuje. Unatoč razvodu 2011. godine, zadržala je blisku vezu s bivšim suprugom, vješto skrivajući tu činjenicu od javnosti pune tri godine.

Iako smo Grigorije i ja prekinuli vezu prije nekoliko godina, naš status obitelji ostao je netaknut zahvaljujući našem sinu. Griša je s vremenom postao izuzetniji otac. Trenutačno je vlasnik teniskog kluba u Vinči, gdje Stevo uživa u druženju s brojnim mladima.

Ivana je izjavila da je Stevo odličan u svemu što ga je otac naučio, bilo da je riječ o nogometu ili šahu. Ivana se kao majka postupno privikava na svoju ulogu sa strane, shvaćajući da u ovoj fazi otac ima najveće značenje.

Ljepotom i talentom Ivana Žigon se istaknula, a može se pohvaliti i uspješnom glumačkom karijerom. Nepogrešivi talent i strast prema umjetnosti koje posjeduje jasno govore da je te osobine naslijedila od svojih roditelja, glumca Steve Žigona i glumice Jelene Žigon.

 

Prema podacima na Wikipediji, nositeljica je titule prvakinje drame Narodnog pozorišta od 1999. godine, predsjednice Društva srpsko-ruskog prijateljstva od 2002. godine, a od 2005. godine umjetničke voditeljice recitatorsko-pjevačkog ansambla “Kosovski Božuri”. U svojoj kazališnoj karijeri ostvarila je brojne uloge, pokazujući svoju svestranost.

Osim toga, ostavila je neizbrisiv trag u televizijskoj industriji, sa zapaženim nastupima zabilježenim u sljedećim produkcijama. “Lutalica”, “Hajde da se volimo 3”, “Policajac s Rooster Hilla” i “Originals” samo su neki od primjera raznolike ponude dostupnih naslova. Rođena u Beogradu 2. veljače 1968. Ivana Žigon ima sadašnjih 56 godina odraz je proteklog vremena.

Preporučujemo