Smatran velikom nadom bivše Jugoslavije, Miroslav Živković bio je iznimno vješt nogometaš podrijetlom iz Vojvodine. Trenutno se 53-godišnjak suočava s golemim izazovima u životu. Živković je nedavno otkrio da se bori s jedinstvenom metaboličkom bolešću poznatom kao porfirija, koja ga je dovela u stanje ekstremnih financijskih poteškoća.

 

U najboljim godinama bio je mlađi jugoslavenski reprezentativac, a iz tog vremena u živom je sjećanju njegov izniman nastup za kadetsku reprezentaciju 1985. godine na renomiranom londonskom Wembleyju, gdje je svoje umijeće pokazao u pred masivnom publikom od 100 tisuća gledatelja uoči finala FA kupa između Manchester Uniteda i Evertona. Svojim nevjerojatnim vještinama ne samo da je osvojio navijače na legendarnom stadionu, već je imao i privilegiju upoznati slavnog Bobbyja Charltona koji je jednako zadivio njegovim talentom. Unatoč doprinosu s dva pogotka za bivšu domovinu u slavljeničkoj utakmici protiv Engleske (0:2), bivši igrač Vojvodine nije uspio ostvariti zapaženiju karijeru. nakon toga je jednostavno nesta iz javnosti.

U razgovoru za “Radio Beograd” Živković je otkrio da trenutno živi od mizerne mirovine od 15.000 dinara, što smatra sramotnim s obzirom na nekadašnji status vrhunskog sportaša. Kako bi spojio kraj s krajem, supruga ima osiguran posao, a uz njegovu mirovinu oslanjaju se i na njezinu plaću. Njihovo suosjećanje proširuje se i na životinje, jer često pružaju ruku pomoći onima kojima je to potrebno. Živković i njegova supruga aktivno su sudjelovali u raznim udrugama i zajedno su ostvarivali svoju strast prema umjetničkoj fotografiji. Snimio je bezbroj fotografija, izlažući svoje radove na brojnim izložbama u Beogradu i inozemstvu, čime je stekao široku slavu i višestruka priznanja.

 

Kako prenosi Večernji list, bivši nogometaš izrazio je svoju nesretnu situaciju zbog iscrpljujućih posljedica bolesti. Njegova je pokretljivost ozbiljno ograničena, zbog čega je veći dio dana vezan za krevet i otežava mu hodanje ili putovanje. Oslanja se na svoju ženu koja će ga pratiti do supermarketa, gdje ona kupuje i nosi vrećice. Njihovi životni uvjeti su izuzetno izazovni, borave u nedovršenoj kući okruženoj neobojenim ciglama. Da stvar bude gora, nemaju osnovne pogodnosti poput kade ili tuša, pa se kupaju u bačvi. Teškoće s kojima se suočavaju pogoršava činjenica da su neki predmeti koji su im kupljeni ukradeni.

Preporučujemo