Niš predstavlja grad u kojem se energično realizuju urbanistički projekti, te zabeležava zapaženi napredak, pozicionirajući se kao treći po redu, odmah nakon Beograda i Novog Sada, u pogledu takvog razvoja.Posvećen je modernizaciji i unapređenju infrastrukture, te sprovodi urbanističke projekte s ciljem ukupnog razvoja grada, čuvajući istovremeno njegovu autentičnost i specifičnost. Zbog toga je postao omiljena destinacija za život. Grad obuhvata različita naselja, a popularnost svakog može varirati u zavisnosti od faktora kao što su lokacija, infrastruktura, dostupnost usluga i druge karakteristike. “U ovim delovima grada smešteni su fakulteti, kao i nedavno izgrađeni tržni centar Delta. Ove lokacije se ističu i po visokim cenama. Kvadratni metar u širem centru varira od 1950 do 2300 evra, uključujući PDV, za novu gradnju, dok cene u starijim zgradama variraju od 1400 do 1900 evra po kvadratu”, ističu iz niške agencije Bulevar nekretnine, napominjući da cene zavise od različitih faktora.”Kada je reč o starijim zgradama, ključni faktor je stanje samog stana, odnosno da li je prošao renovaciju ili je još uvek u izvornom stanju. Takođe, važno je napomenuti da manje stambene jedinice, poput jednosobnih stanova ili garsonjera, imaju tendenciju da imaju višu cenu po kvadratnom metru, budući da postoji veća potražnja za njima. Ove jedinice su često i retke na tržištu, jer se prodaju gotovo odmah po objavi, uz naravno, realnu cenu”, ističu iz agencije.

 

 

Iz agencije Bulevar nekretnine objašnjavaju da kada je u pitanju izbor između starijih i novih zgrada, obično nema univerzalnih pravila, već zavisi od ličnih preferencija kupca i finansijskih mogućnosti. “Postoje kupci koji se opredeljuju isključivo za starogradnju zbog preferiranog rasporeda prostorija u starim stanovima. S druge strane, postoje i oni koji žele izbeći napore oko renoviranja i biraju nove, nenaseljene stanove gde nema potrebe za dodatnim ulaganjima. Konačna odluka obično zavisi od individualnih potreba, životnog stila i finansijskih mogućnosti”, navode iz agencije, ističući sličnu dinamiku i kada je u pitanju kvalitet izgradnje.S obzirom na gusto naseljen centar grada, gde se gradnja usporava, a cene kvadrata rastu, Bulevar nekretnine ističu da se mnogi kupci odlučuju za delove Niša koji su udaljeni od centralnog jezgra. “Ova odluka često proizilazi iz niže cene kvadrata i dobre infrastrukture. Na primer, naselje Pantelej postaje sve popularnije mesto za život, prvenstveno zbog pristupačnih cena, ali i dobro razvijene infrastrukture. Stanovnici ovog kraja već sada imaju pristup svim potrebnim sadržajima, uključujući prodavnice, zanatske radnje, kafiće, škole i vrtiće. Trenutno, Pantelej je najveće gradilište u Nišu, privlačeći brojne investitore koji grade ozbiljne objekte na pogodnim parcelama”, ističu iz agencije Bulevar nekretnine, koja uspešno sarađuje s mnogim investitorima koji grade na teritoriji Niša.

 

 

“Verujemo da je većina investitora pouzdana, te slobodno preporučujemo one s kojima sarađujemo. Potencijalnim kupcima preporučujemo da odaberu nekretninu prema karakteristikama, ceni ili lokaciji koja im najviše odgovara. Ako razmatrate kupovinu stana u Nišu, kompletnu ponudu možete pronaći na portalu Sasomange.rs, gde smo uvereni da ćete pronaći idealnu opciju. Na ovom portalu možete pregledati trenutno aktuelnu ponudu novogradnje u Nišu.” Niš, kao najveći grad u jugoistočnoj Srbiji i administrativnom sedištu Nišavskog upravnog okruga, broji 278.867 stanovnika prema popisu iz 2011. godine. Ovime se, prema broju stanovnika, Niš pozicionira kao treći najveći grad u Srbiji, odmah iza Beograda i Novog Sada. Procenjuje se da aglomeracija Niša obuhvata preko 400.000 stanovnika. Smestivši se 237 kilometara jugoistočno od Beograda, duž reke Nišave nedaleko od njenog susreta s Južnom Moravom, grad Niš prostire se na površini od otprilike 596,73 km², obuhvatajući i Nišku Banju i 68 prigradskih naselja.

 

Preporučujemo