Producent i voditelj emisije “Nikad nije kasno”, Žika Jakšić, koji trenutno ulazi u šestu deceniju života, postao je otac mlađeg sina s Dajanom Paunović. Osim toga, ima i starijeg sina Andriju, koji je nedavno stupio u brak i sada nosi titulu najmlađeg enologa i vinskog stručnjaka u Njemačkoj.Žika s ponosom ističe svog sina Andriju Jakšića, najmlađeg enologa u Njemačkoj, koji je posebno za svog oca stvorio vino “Nikad nije kasno”, kako je prikazano u Žikinom televizijskom programu. Voditelj cijeni činjenicu da Žikin nasljednik nema interesa za pop glazbu. U prošlosti je Andrija priznao da se plaši braka zbog negativnog prikaza braka kao “zatvora”, ali sada u njemu pronalazi radost. Tijekom našeg zajedničkog mjesec dana dugog odmora, imao sam privilegiju pažljivo promatrati Jehoslavu, procjenjujući ima li nestalnu ili introvertnu prirodu. Odmah sam osjetio privlačnost prema njoj i pod utjecajem roditelja, smatrao sam uobičajenim zaprositi je nakon dvije godine udvaranja.Nekoliko pojedinaca tvrdilo je da je brak poput poroka, dok je zamjena za Jakšića izjavila: “Uživam u ovoj bračnoj zajednici, nikada me više nije ispunjavala.” Nakon intimne ceremonije u Njemačkoj, Andrej i Jehoslava su donijeli sudbonosnu odluku izgovarajući “da” i nekoliko mjeseci kasnije preselili su se u Srbiju. Žikin rođendan proslavio se u društvu mnogih poznatih gostiju, među kojima su bili Aco Pejović sa suprugom Biljanom, Saša Matić sa suprugom Snežanom Đurišić i njenim partnerom Bobom Živojinovićem, Ivica Dačić, Neda Ukraden, Željko Samardžić i mnogi drugi. Važno je napomenuti da je pjevačica Milica Todorović prvi put sudjelovala na ovom događaju u pratnji svog novog dečka Lazara.

 

 

Rođen 6. februara 1964. godine u Aleksincu, Žika Jakšić, voditelj, završio je srednju pedagošku školu i nakon toga pohađao Akademiju strukovnih studija za pedagoge u Kruševcu. Pokušao je i studirati na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Beogradu, no nije završio tamo. Žikina popularnost kao televizijskog lica doseže izvan granica naše zemlje, a njegov šarm izaziva divljenje mnogih pojedinaca. Njegova životna priča ima značajan utjecaj. Još od ranih dana na nogometnom terenu, stekao je nadimak “Žika” zbog svojih emocionalnih i nervoznih reakcija tijekom utakmica, nadimak koji ga prati kroz cijeli život. U emisiji “Nikad nije kasno”, publika ga trenutno prepoznaje po istim emotivnim i empatičnim odgovorima. Svoju strast prema glazbi njeguje od pubertetskih godina, nastavljajući s klasičnim klavirom u glazbenoj školi. Iako nije imao klavir kod kuće, intenzivna ljubav prema glazbi potaknula ga je da vježba na zamišljenim tipkama.Nakon što je završio godinu glazbene škole u Aleksandrovcu, Žika se suočio s izazovima kada se njegov profesor preselio, ostavljajući ga bez mogućnosti da pronađe nadahnutog učitelja klavira ili gitare. Bez želje da nauči svirati harmoniku, odlučio je prekinuti pohađanje glazbene škole. Vođen strašću prema glazbi i željom za znanjem, iskoristio je sredstva koja mu je otac darovao kao nagradu za odlične ocjene u osnovnoj školi kako bi nabavio svoju prvu bas gitaru. Brzo je krenuo na glazbeno putovanje udružujući snage s kolegama glazbenicima u obližnjem rock bendu. S obzirom na nedostatak vlastitog ozvučenja i prostora za vježbanje, morali su posuditi opremu od folklornog odjela svoje škole. Kao znak zahvalnosti, svojom folklornom glazbom razveselili su folklornu sekciju, koja im je pružila podršku na probama i nastupima. Tijekom tog razdoblja, lokalni glazbeni sastav tražio je novog basista, a vijest o Žikinim glazbenim sposobnostima stigla je do njih. Time je započela Žikina suradnja sa starijim glazbenicima, zarađujući nastupima na vojnim ispraćajima i raznim proslavama.Paralelno, nastavio je svirati rock and roll s vršnjacima u odvojenom rock bendu.

 

 

Jakšić je proveo nekoliko godina u Njemačkoj i Švicarskoj, angažirajući se u različitim zanimanjima. Služio je kao konobar, distribuirao kompaktne diskove (CD-ove), obavljao ulogu DJ-a u diskoteci te bio pomoćni spasilac na bazenu. Nakon završene potrebne obuke, uspješno je položio ispit za spasioca te konačno dosegao poziciju voditelja smjene. Tokom svog boravka u Njemačkoj, sklopio je brak i dobio sina Andriju, koji je u međuvremenu postao magistar enologije. Početkom 2019. godine u Beogradu je održana proslava posvećena Andrijinom hvaljenom vinu “Nikad nije kasno”, proizvedenom od mješavine grožđa Merlot, Cabernet i Prokupac. Ovo postignuće je rezultat TV programa koji je osmislio Žika Jakšić, Andrijin otac.Žika je u jednom trenutku odlučio krenuti u ugostiteljski sektor i preuzeo je vođenje restorana u Gelsenkirchenu, Sjeverna Rajna-Vestfalija, Njemačka. Kada se osvrće na to razdoblje, Žika priznaje da je to bilo jedno od najizazovnijih iskustava s kojima se suočio, jer se našao na nepoznatom terenu i preuzeo ulogu o kojoj nije imao prethodnog iskustva. Osim izazova u ugostiteljstvu, Žika je u godini dana, točnije 2000./2001., prošao kroz niz nesretnih događaja, uključujući propast posla, razvod s prvom suprugom te raspad glazbene grupe “Ritam srca”.Tokom boravka u Njemačkoj, uspostavio je partnerstvo s Grand Production, preuzimajući odgovornost za legalnu distribuciju CD-ova narodne glazbe. Preuzeo je ulogu zastupnika i distributera priznatih izdavačkih kuća narodne glazbe poput “Zam”, “Renome” i “Južni vetar”. U tom poduhvatu imao je priliku lično upoznati Slobodana Bobu Živojinovića, supruga Lepe Brene, kao i Sašu Popovića.

 

Preporučujemo