Voditelji emisija i programa su uvijek imali određenu poziciju u medijskom svijetu i danas su daleko popularniji nego ikada, naročito kada su u pitanju pripadnice ljepšeg spola. Naravno, to je nekada bio dosta drugačiji posao i puno više je voditelj morao da bude zabavljač nego samo neko ko drži sve konce u rukama tokom neke emisije i diriguje kako će se stvari odvijati.

Svi se na Balkanu sigurno mogu složiti da je jugoslovenski voditelj Milovan Ilić svima najbolje poznat kao Minimaks bio vanserijski profesionalac i zabavljač koji se rijetko viđa. Toliki je uticaj imao na pop kulturu Jugoslavije da ga se i dan danas mnogi sjećaju iako ta država više ne postoji zadnjih par decenija.

Minimaks je imao harizmu kao niko i nije bila baš tajna da je bio veliki miljenik nježnijeg spola. Čovjek koji je Fahretu Jahić prvi nazvao Lepom Brenom je bio čak u dva braka, od kojih je u prvi stupio jako rano sa samo dvadeset i dvije godine života i sa tom suprugom je ostao dvanaest godina i dobio sina Igora.

Naredni brak mu je donio dvoje djece sa suprugom Biljanom od koje se rastao 2004. godine kada je preminula, a od to dvoje djece je najmisterioznija kćerka Ana koja izbjegava pojavljivanje u medijima, ali čuva ostavštinu svog oca. Otkrila je da je Minimaks čak i pred smrt dok je bio u bolnici tražio papir i olovku da može zapisivati svoje misli. Otkrila je i da je u planu da se održe izložbe i prikažu njegovi pisani radovi kako bi se proslavio njegov lik i djelo.

Preporučujemo