Pripadnice ljepšeg pola su ga odmah zapazile kada se pojavio u filmu Južni vetar. Sa nepunih 16 godina, Luka Grbić je brzo postao slavan, privlačeći pažnju iskusnih umjetnika koji su prepoznali njegov sirovi talenat. Inauguracioni nastup u “Južnom vetru” doneo mu je prestižnu titulu debitanta godine na cenjenom festivalu “Filmski susreti” u Nišu. Transformirajući se u neodoljivog plavokosog srcolopa, postao je predmet fantazija mnogih mladih dama, dok je cijela glumačka zajednica dijelila jednoglasno uvjerenje da njegov potencijal ne poznaje granice. Osim izuzetnih glumačkih vještina, Grbić je plijenio pažnju i svojim izvanrednim intelektom, koeficijent inteligencije od 156 i cijenjeno priznanje da je najinteligentniji glumac na našim prostorima, a možda i šire.

Po ulasku u srednju školu, Luka je započeo svoj volonterski rad u NTC centru, gdje mu je predstavljena Mensa, prestižna organizacija koja ujedinjuje pojedince izuzetnih intelektualnih sposobnosti. Zaintrigiran, Luka je odlučio da uradi Mensa test i postigao impresivan IQ rezultat od 156, što je maksimalna granica efikasnosti testa, kako je otkrio tokom intervjua. Bez oklijevanja je srdačno dočekan u cijenjene redove Mense kao ponosni član. Po ulasku u srednju školu, željno sam preuzeo volontersku ulogu u NTC centru. Tamo sam prvi put saznao za Mensu od Ranka Rajovića, briljantnog uma koji stoji iza ove obrazovne inicijative. Zaintrigiran perspektivom, odlučio sam da testiram svoju intelektualnu snagu. Neuspjeh nije bio opcija; Bio sam odlučan da savladam svaki izazov koji mi se nađe na putu. Nažalost, nisam uspio tokom prvog pokušaja, promašivši cilj za samo tri poena. Bez straha, ostao sam optimista da će sljedeća prilika donijeti bolje rezultate. I zaista, jeste. Sa rezultatom od 156, dostigao sam vrhunac mjerne skale ovog testa. Uzbuđen sam prisustvovao svom prvom Mensa sastanku, gdje sam imao zadovoljstvo družiti se sa zadivljujućom grupom pojedinaca. Grbić je sa entuzijazmom podijelio ovo transformativno putovanje.

 

Nesvjestan mogućih posljedica, priznao je da je izmišljao informacije tokom kastinga kako bi osigurao ulogu, ne shvaćajući rizike. Kao odgovor na svoj strah, lažno sam tvrdio da posjedujem vještinu vožnje. Težina mog bezopasnog fiba postala je očigledna tek kada sam se našao za volanom automobila. Reditelj Miloš Avramović me je obavestio da ćemo snimati scenu u kojoj moram da vozim. U žurbi sam se obratio internetu za upute o upravljanju automatskim vozilom. Za divno čudo, uspio sam se uspješno snaći u zadatku. Srećom, imao sam podršku kaskadera koji me je uvjerio i savjetovao da ostanem smiren.

Šarm ove individue bio je toliko neodoljiv da se njime nije mogla oduševiti ni glumica Ivana Dudić. Tu je osoba koju zaista obožavam. Nevjerovatno je privlačan, to uvijek kažem. Luka Grbić. Želite li znati kako sam mu prišao, s obzirom na značajnu razliku u godinama između nas? Jednostavno sam ga pitala da li bi želeo da ga počastim obrokom u Meku – sa osmehom je podelila glumica. Kada su ga pitali o bilo kakvim neispunjenim težnjama, s obzirom na njegova rana postignuća, dao je odgovor koji izaziva razmišljanje. Svrha je da se oslobodimo lanaca ropstva. Naša je dužnost da sačuvamo čistotu Srbije, da se suzdržimo od blaćenja našeg voljenog grada i da prestanemo da se bavimo prekomernom potrošnjom. Nadam se da će oni koji su nezasitni pronaći zadovoljstvo u tome da se nasitiju, a da se ne upuštaju u preterano. Posjedujem sve što je potrebno za sreću; sve što mi treba je prilika da radim i da budem okružen društvom svojih najmilijih – pojasnio je.

 

U nedavnom intervjuu spomenuo je da je zaokupljen raznim obavezama, ali je o svojim romantičnim vezama ostao zatvoren i nije otkrio imena osoba koje su u to uključene. Jednom prilikom je viđen u javnosti u pratnji zadivljujuće brinete, što je mnoge navelo na nagađanje da bi ona mogla biti Lukina druga osoba. Rođen u Beogradu 15. decembra 2000. godine, Luka Grbić je ušao u ovaj svet. Sa sedam godina krenuo je na glumački put u Umjetničkoj radionici Kesić. Tokom svog vremena kao učesnik radionice, imao je priliku da pokaže svoj talenat u više pozorišnih predstava. Kako je napredovao, ušao je i u oblast televizijskih reklama. Jedno od njegovih zapaženih dostignuća je preuzimanje uloge voditelja Glumijade, revolucionarnog međunarodnog festivala posvećenog dječijoj drami, koji je održan u aprilu 2016. godine. Njegov portret Nenada Maraša privukao mu je značajnu pažnju, a upravo ga je angažovanje u “Južnom vetru” na kraju motivisalo da se bavi glumom. Uporedo sa završnom godinom Prve beogradske gimnazije, 2018. je započeo studije na FDU i uspešno ih završio 2022. godine pod rukovodstvom profesora Srđana. Karanović. Debitujući u svetu profesionalnog pozorišta, prvu ulogu je dobio u renomiranom pozorištu Atelje 212, pokazujući svoj talenat u zadivljujućoj predstavi „Sin“ po scenariju Florijana Zelera. Nakon angažmana u “Južnom vjetru”, Luki su se pružile razne mogućnosti da pokaže svoj talenat u narednim projektima, uključujući “Biser Bojane”, “Tajne vinove loze”, “Košare”, “Za šta se boriš, draga moja, ” i “Posjeta.” Sa dubokom strašću prema motociklima, neustrašivo je krenuo na putovanje od šest hiljada kilometara samo godinu dana nakon što je dobio dozvolu, uprkos tome što nije imao prethodnog iskustva. Iako je njegova profesija u sferi glume, on posjeduje prirodnu sklonost ka pisanju. Zapravo, napisao je vlastiti tekst, koji naziva mantrom, za vrhunsku scenu predstave “Idiot” pod režijom Ivice Buljana.

Preporučujemo