Mnogi smatraju Novaka Đokovića najvećim teniserom sveta. on je pored niza uspjeha kojeje ostvario zaradio i veliku količinu novca. Posjeduje posjede u nekoliko regija svijeta, pa čak ima i svoj lični avion. Iako neki izvori tvrde da on nije vlasnik aviona, već ga iznajmljuje od kompanije po potrebi, društvene mreže su nedavno otkrile slike tipa aviona koji koristi za putovanja. U jednom konkretnom slučaju sa njim su bili brat i sestra Đorđe Đoković i Saška Veselinov, kao i fudbaler Mihailo Milutinović i njegova supruga Tijana. Na fotografiji su Đorđe i Tijana, dok Saška drži sina.

Bež pozadina služi kao umirujuća pozadina za luksuzna kožna sedišta koja su i prostrana i udobna. Područje nije samo pogodno za putovanja već i za život. Dvosjed je jednako udoban, a stolovi za ručak pružaju dodatni nivo udobnosti. Dok se divimo ekstravaganciji ovog vazdušnog utočišta, važno je napomenuti Noletova izuzetna ulaganja u nekretnine.Teniser se 2020. godine odlučio za prodaju luksuzne vile u Marbelji koju su prethodno iznajmili tokom pandemije. Izvještaji lokalnih medija otkrivaju da je ova nekretnina kupljena za vrtoglavih 10 miliona eura. Imanje se može pohvaliti impresivnim izborom sadržaja za svoje stanovnike, uključujući ali ne ograničavajući se na teniski teren, bazen, prostranu baštu, određeno mjesto za roštilj, saunu, spa centar, dječje igralište i prostranu garažu. U međuvremenu, teniser Nole kupio je rezidenciju u čuvenom utočištu za bogate Monte Karlo. Tačna cijena ove nekretnine ostaje nepoznata. Đokovići su, s druge strane, nabavili luksuzan stan u prestižnom naselju West 65 u Beogradu. Penthaus, koji se prostire na 250 kvadratnih metara, nalazi se u jednom od najekskluzivnijih delova grada i kupljen je za procenjenu vrednost od 545.000 evra. Jedna od najistaknutijih karakteristika stana je velika terasa od oko 100 kvadratnih metara, na kojoj se nalazi i bazen.

Prema procjenama, Novak posjeduje nekretninu u Tivtu vrijednu oko 2,2 miliona eura, koja se nalazi u okviru kompleksa Porto Montenegro. Ovaj kompleks nudi niz rekreativnih sadržaja, uključujući teniske i fudbalske terene, bazene, polo terene i nekoliko restorana. Osim toga, Novak ima koristi od marine kompleksa, jer posjeduje jahtu. Nakon pandemije kružilo je da je Novak dobio imanje na Kosmaju i da ga renovira. Imanje se prostire na više hektara i u njemu su ranije bili Elena i Jugoslav Karić. Nakon razvoda, par je prodao nekretninu za neverovatnih 2,9 miliona evra.

Novak i Jelena Đoković poseduju imanje na Floridi – stan koji se nalazi u Majami Biču, usred parka koji se prostire na 35 hektara. Ovaj apartman ima prostrani balkon sa sveobuhvatnim pogledom na grad, park, zaliv i Atlantski okean. Sama zgrada je ispunjena raskošnim sadržajima. Iako teniser koji ga je prvobitno kupio nikada tamo nije boravio, stan je kupljen za preko 5 miliona dolara, a kasnije prodan za impresivnih 7,15 miliona dolara. Teniser poseduje i dva penthausa u Njujorku čija je vrednost procenjena na 10 miliona evra, a oba su projektovala renomirani arhitekta Renco Piano i nalaze se u najekskluzivnijem delu grada. Pored ovih imanja, Novak i Jelena su izgradili i velelepnu vilu pored Pavlovog jezera u Rumi, koja zauzima oko 1200 kvadratnih metara zemljišta.

Preporučujemo