Kako prenosi ruski kanal SHOT!, teroristi koji su ubili više od 90 ljudi u Moskvi pokušali su da pobjegnu u Ukrajinu. Oko 3 sata, u okrugu Karačin u oblasti Burlian, policija je pucala na beli “Reno logo” kojim su teroristi pobegli nakon napada na koncertnu dvoranu Krokus. Automobil je bio izrešetan rupama, gume su izbušene i prednji dio se vrtio od prebrze vožnje. Dva terorista su odmah poražena, a druga dvojica su pobjegla u šumu, ali su nakon kraće potrage locirani i uhapšeni. Uhapšeni državljani Tadžikistana. Mediji prenose, kako kažu, fotografiju, ali identitet osumnjičenog još nije zvanično potvrđen. Najmlađi od njih, navodno Muhamedsobir Fajzov (19), povrijeđen je prilikom hapšenja i zbog zadobijenih povreda nije mogao sklopiti oči. Trenutno je na operaciji u bolnici. Faizov je pokušao uzvratiti da zaustavi snage sigurnosti, ali je povrijeđen.

 

Nakon napada, teroristi su prešli oko 400 kilometara i bili su udaljeni manje od 100 kilometara od granice. Istražitelji ruskog Istražnog komiteta počeli su sa ispitivanjem osumnjičenih za teroristički napad Krokus. Istražni komitet je u saopštenju naveo da su četvorica osumnjičenih za teroristički napad na koncertnu dvoranu Krokus privedena na granici sa Ukrajinom. Prema ruskoj Federalnoj službi bezbjednosti, teroristi će biti prebačeni u Moskvu.

Ruska tajna služba je takođe tvrdila da su uhapšeni planirali da pobegnu u Ukrajinu.

Prema pisanju ruskih medija, ruska Federalna služba sigurnosti je navela da su nakon terorističkog napada planirali preći granicu između Ruske Federacije i Ukrajine i ostvariti relevantne kontakte sa ukrajinskom stranom.

Preporučujemo