Na početku svog pohoda prema Olimpijskim igrama odlučila se koristiti svoje dotadašnje prezime koje je u javnosti bilo naklonjenije od onog koje je stekla udajom. U iznenađujućem raspletu pred kraj godine Ivana Španović objavila je da se rastaje od supruga Marka Vulete koji je radio kao fitness instruktor i nutricionist.  Mediji su ovaj razvod detaljno ispratili. Sada je i službeno potvrdila ono na što je ne tako davno aludirala.

 

Bliži se kraj nevjerojatno trijumfalne karijere koja je svoj vrhunac dosegla prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti zlatnom pobjedom. Bezbrojni slučajevi ispisivanja povijesti, rušenja rekorda i uzdizanja do neslućenih visina odredili su njezino putovanje, ali kako kažu, svemu lijepom mora doći kraj. Iako bi neki mogli tvrditi da je odlazak u mirovinu s 34 godine, koje će napuniti u svibnju, preuranjen, dinamika unutar sfere sporta nalaže drugačije.

Podijelili smo njezine suze kada nije uspjela osvojiti tron ​​na Olimpijskim igrama u Tokiju, unatoč svojoj ogromnoj želji. No, iduće godine u Parizu dat će sve od sebe da osigura olimpijsku medalju. To će označiti vrhunac njezine karijere, oprostiti se od profesionalnog sporta, nesumnjivo ostaviti gorko-slatki trag u svijetu atletike.

Iskazujući jasnu težnju za pobjedom na francuskom tlu, naš najveći sportaš svih vremena otkrio je želju da ponovno proživi trijumf koji je doživio upravo na stadionu na kojem će se održati nadolazeće natjecanje. Osvrćući se na prošla postignuća, izrazio je svoju motivaciju da ponovno stvori taj isti izvanredni trenutak. Kako je suptilno nagovijestila, bio bi to uistinu lijep završetak njezine sportske karijere. Nikakva me bolest ili ozljeda ne može odvratiti od ostvarenja cilja. Kao i svi drugi, počeo sam sa snom, zamišljajući željeni ishod i približavajući ga sebi. Uvjerena sam da ću u konačnici ostvariti svoj krajnji cilj, rekla je Ivana Španović.

Preporučujemo