Poznati glumac Dragan Petrović Pele je danas profesor na glumačkoj akademiji u Beogradu a u svojoj profesionalnoj karijeri je ostvario veliki broj uloga kako u serijama i filmovima tako i na pozorišnim daskama.

Sjećanje na duboku obiteljsku tragediju urezano je u sjećanja Dragana Petrovića Pelea, dok pripovijeda o smrti svog voljenog brata. Ljubavna priča između Olge Odanović i Dragana Petrovića Peleta puna je radosti i veselja, ali postoji jedna potresna priča iz njegovog života. U rijetkom intervjuu za domaće medije Dragan Petrović Pele slikovito je opisao silne emocije koje je doživio saznavši za preranu smrt svog brata.

Proces samozavaravanja djeluje na način sličan iskustvu rezanja samog sebe. U početku nema neposredne boli, već odgođenog početka. To je slično naletu adrenalina koji se javlja. U početnom trenutku dolazi do nedostatka osjeta, ali nakon što se osvijesti, pojavljuje se ljutnja, praćena naknadnim valom tuge.

Taman kad je predstava trebala početi, dok je bio u kazalištu primio je vijest o smrti brata Zorana. U emisiji “TV lica kao sav normalan svijet” Pele je ispričao trenutak kada je saznao vijest neposredno prije početka predstave “Kolubarska bitka”. Bilo je to vrijeme prije mobitela i netko je morao nazvati kazalište da ih obavijesti.

  • Zabrinut zbog njegove odsutnosti, Pele je prišao Miši Janketiću, koji je igrao glavnu ulogu, i pitao može li predstava ići bez njega jer ima samo dvije-tri scene. Uzevši stvari u svoje ruke, Pele se odlučio vratiti na Akademiju, osjećajući se kao sjena samog sebe. Njegov stariji brat, koji je bio tri godine stariji od njega, bio mu je puna suprotnost, kako sam priča.

Od mladosti je imao spokojno i suzdržano držanje, za razliku od moje vlastite naravi. Naši fizički izgledi također su se jako razlikovali. On je stajao na impozantnoj visini od gotovo dva metra, dok sam ja ostao sitan. Osim toga, za razliku od njega, ja sam se dosljedno bavio raznim aktivnostima, neprestano tražeći nova iskustva.

Nesretna okolnost zadesila je omiljenog glumca jer su svi članovi njegove obitelji otišli, bacivši sjenu na njegovu profesionalnu karijeru. U nizu nesretnih događaja preminuo je moj brat, zatim otac, a na kraju i majka 2013. godine. Tijekom očeve bolesti imao sam zauzet raspored, žonglirajući s poslom, fakultetom i redovito nastupajući u predstavama. Kada mi se majka razbolela, posvetio sam se svakodnevnom obilasku tokom njenog jednomesečnog boravka u bolnici “Sveti Sava”.

Na dan njezina sprovoda našao sam se na pozornici i izvodio komediju. Za pojedinca može biti izazovan prijelaz između tako suprotnih emocija, ali to je jednostavno priroda života. Dragan Petrović Pele, poznati glumac i profesor koji je odnjegovao neke od najuspješnijih klasa na Fakultetu dramskih umjetnosti, imao je djetinjstvo na Dorćolu koje je u njemu probudilo nemiran duh. Taj ga je duh natjerao da teži pridruživanju Legiji stranaca zajedno sa svojim najbližim suputnikom, iako je ta težnja na kraju ostala neispunjena.

Dragan Petrović, poznat i pod nadimkom “Pele”, rođen je u Beogradu 17. prosinca 1961. godine. On nije samo renomirani srpski glumac, već je i cijenjeno mjesto redovitog profesora glume na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

U početnoj klasi profesora Vladimira Jevtovića diplomirao je uz značajne ličnosti kao što su Dragan Bjelogrić, Milorad Mandić, Vesna Trivalić, Srđan Todorović, Slobodan Ninković, Mirjana Joković i Vesna Stanojević. Nakon što se vjenčao s glumicom Olgom Odanović, sada je ponosni roditelj dvoje djece.

Preporučujemo