O Miroslavu Iliću zna se apsolutno sve do sada, a to uključuje i činjenicu da je jedan od najdugovječnijih izvođača na narodnoj muzičkoj sceni. Među kolegama uvijek ima izuzetne pohvale za njega, ali ono što ga čini izuzetnim je njegova sklonost da se ne previše druži s kolegama sa estrade, već je fokusiran na porodicu i prijatelje.Prije nekoliko dana, unuka Miroslava Ilića proslavila je prvi rođendan, no nažalost, njen djed nije mogao biti prisutan. Nažalost, do danas Miroslav Ilić nije imao priliku upoznati malu Evu, kćerku svog vanbračnog sina. Izgleda malo vjerovatno da će se njih dvoje sresti u budućnosti, što je izvor velike tuge za Mirjanu i Devina. Bitno je napomenuti da su Miroslav Ilić i Devin Antonović potvrđeni kao otac i sin od strane Višeg suda, a njihov prvi susret predstavljao je značajan trenutak, kako je Mirjana Antonović emotivno opisala u intervjuu za “Kurir” prije nekoliko godina.

 

 

Devin je tada bio tek beba, ali nije uspio omekšati Miroslavljevo odlučno srce. Prema Mirjaninim riječima, Miroslavova reakcija na vijest o nadolazećem sinu bila je isključivo oduševljenje, označavajući time prekretnicu u njihovoj priči. Tadašnji suprug Mirjane velikodušno je darovao prezime Antonović Devinu, potpuno mijenjajući tok njegovog života. “Kada sam saznala da sam trudna, to je za njega bilo jednako šokantno kao i za mene. Želio je pružiti dobro Gordanu i drugoj djeci, osigurati im prije nego što traži razvod”, podijelila je Mirjana dok je započinjala svoju priču. S rastom njenog trbuha, rasla je i Miroslavljeva sreća. Bili su svjesni da će dobiti sina, a Miroslav je već imao na umu ime – Kristijan.Tokom njihovog boravka u Australiji, Miroslav Ilić me prijatno iznenadio poklonivši mi prsten i zamolivši svog menadžera Branka Stojnića da bude naš kum. Razmišljali smo o zajedničkoj budućnosti nakon što se Miroslavov razvod završi, kako je otkrila Mira. Međutim, stvari su se odvijale neočekivano. Prvi susret Miroslava Ilića i Devina Antonovića dogodio se u Beogradu kada je on bio tek jednogodišnje dijete. Devinovo prvobitno rođeno ime trebalo je biti Kristijan Ilić, ali sam ga ja odlučila promeniti u Devin. Onda, kad sam se udala, muž mu je dao prezime Antonović. Kako je Devin rastao, Miroslav, njegov biološki otac, sve manje reaguje i na kraju nam se potpuno prestao javljati. Poslednji put Miroslav je sina video kada je Devin imao samo 18 meseci. Ovo je priča o susretu oca i sina.

 

 

“Naš susret se odigrao u hotelu “Interkontinental”. Miroslav je kupio zlatni lančić s križićem i pažljivo ga stavio oko vrata svog deteta. I dan-danas, Devin s ponosom nosi isti križ, jedini poklon koji mu je njegov otac darovao.” Nakon nekoliko godina, Miroslav nas je ponovno pozvao. “Moju radoznalost potaklo je saznanje o njegovom izlasku iz zatočeništva. Nažalost, nakon toga je prekinuo svaki kontakt, ostavivši nas u neizvesnosti.” Ove događaje opisuje majka vanbračnog sina Miroslava Ilića. Tek 2008. godine Devin je otkrio istinu o svojoj biološkoj lozi, što je dovelo do ponovnog susreta sa svojim ocem.Nakon što je saznao istinu, Devin je brzo stupio u kontakt sa svojim novo-otkrivenim biološkim ocem Miroslavom Ilićem. S mješavinom uzbuđenja i nervoze, predstavio se preko telefona riječima: “Dobar dan, je li ovo Miroslav Ilić? Ovdje Devin, vaš davno izgubljeni sin iz Amerike.” Nakon kratkog trenutka tišine, Miroslav je izrazio olakšanje i sreću, dijeleći to s novinarima: “Drago mi je čuti da si živ i da si dobro.” Tokom naših razgovora dotaknuli smo niz tema, uključujući i nogomet. Razgovori su se nastavljali u više navrata, čak smo planirali susret u Beogradu. S uzbuđenjem sam kupila kartu, ali nažalost, tjedan dana prije dogovorenog susreta, javio mi se i obavijestio o njegovom otkazivanju. Nedavnom presudom Višeg suda u Beogradu, potvrđeno je da su Miroslav Ilić i Devin Antonović doista otac i sin, što je Devinova majka Mirjana javno iznijela.

 

Preporučujemo