Jeste li ikada kupili osvježivač ormara i otkrili da njegov miris nestaje nakon samo nekoliko dana? Da li ste zainteresovani za kreiranje sopstvenih mirisa za dom koji su i jeftini i bez hemikalija? Ako ste odgovorili potvrdno, onda ste došli na ispravnu lokaciju. Prvi korak je nabavka tegle i malo pirinča. Nakon toga, odaberite željeno eterično ulje.

Esencije ljekovitog bilja zarobljene su u eteričnim uljima. Ova ulja su izuzetno koncentrirana, što znači da ih treba koristiti štedljivo iu razrijeđenom obliku. Međutim, oni pružaju brojne prednosti za naše tijelo. Imaju sposobnost da umire, opuste, pojačaju senzualnost i okrepljuju. Da bi eterična ulja imala poželjan miris i terapeutska, psihoemocionalna i energetska svojstva, neophodno je da budu kvalitetna i potpuno prirodna. Efekti eteričnih ulja variraju ovisno o biljci iz koje se dobivaju. Stoga se preporučuje da se upoznate s nekoliko odabranih izvanrednih eteričnih ulja i njihovim specifičnim primjenama.

Da biste stvorili mirisni i osvježavajući miris, prvo uzmite teglu i dodajte jednu do dvije kašike pirinča. Zatim odaberite eterično ulje po vašem izboru – to može biti ruzmarin, menta, lavanda ili bilo koji drugi miris koji želite. Polako sipajte između 10 do 20 kapi ulja na rižu, pazeći da ih dodajete ujednačenim tempom. Nakon toga zatvorite teglu i neprestano je protresite kako biste osigurali da se ulje ravnomjerno rasporedi po riži.

Mirisne tegle za rižu mogu se čuvati na raznim lokacijama u vašem domu, uključujući ormare, stambene prostore, pa čak i kupaonicu, osiguravajući konstantno ugodnu aromu u vašem stanu. Ako primijetite da miris slabi, jednostavno dobro protresite staklenku. Dužina vremena tokom kojeg će pirinač emitovati miris varira u zavisnosti od nivoa vlažnosti okolnog okruženja. Obično se to kreće od četiri do šest mjeseci. Ovo je jako efektan način da vaš dom uviejk miriše svježe.

Preporučujemo