U početku je Selma Mekić bila priznata kao bivša supruga narodnog umjetnika Pape Polumenta. Njih dvoje su bili svima zanimljivi u javnosti, najprije svojom pojavom. Međutim, ona je takođe stekla priznanje za svoju raznovrsnu lepezu veština. Selma nije samo zapanjujuće lijepa, već je i visoko obrazovana i visoko cijeni svoje kulturno porijeklo. Ponosi se nošenjem i dizajnom hidžaba. Poreklom iz Novog Pazara, jedna je od najcenjenijih žena u gradu.

Selma je strastvena za kaligrafiju i licencirani je edukator, pored svojih modnih zanimanja. Selma, koja je već predstavila svoje dizajne na sajmu Dubai 2022, novosadskoj publici će 15. oktobra ove godine predstaviti svoju raskošnu i rafiniranu odeću po meri žena u islamskom svetu. Selma se prije osam godina proslavila kao kaligraf u Novom Sadu. Sada se suočava s novim izazovom u svojim tekućim umjetničkim nastojanjima. Selma garantuje da će njena modna revija biti jedinstven spektakl, koji će prikazati spoj arapske kaligrafije i modnog dizajna koji je izrazito njen. Ova osoba, Pazarka, je prepoznata kao “feministkinja sa hidžabom” u svojoj zajednici i posvećena je zalaganju za prava žena.

Poseduje tečno razumevanje srpskog jezika, kao i veštine komunikacije na turskom i engleskom jeziku. Iako je ranije boravila u Turskoj i Dubaiju, trenutno boravi, radi i stvara u Srbiji. Pazarka je prvo privukla pažnju javnosti udajom za pevača tatu Polumentu. Međutim, u decembru 2012. njihova zajednica je prekinuta nakon samo pet mjeseci. Uprkos tome što su se venčali po islamskim običajima, par se suočio sa problemima zbog pevačinog učestalog angažovanja u noćnim aktivnostima koje su bile u suprotnosti sa Pazarkinim načinom života. Pazarka je u trenutku rastave imala 33 godine.

Tokom nedavnog intervjua za “Danas”, Selma je govorila o svom razvodu i načinu na koji je konzervativna zajednica reagovala. Žene imaju tendenciju da imaju više izazova u procesu razvoda u odnosu na muškarce, jer su često više emocionalno uložene. Nije neuobičajeno da muškarci omalovažavaju ili ne poštuju žene koje su prošle kroz razvod, ne prepoznajući da i oni imaju majke i sestre koje zaslužuju poštovanje. Važno je da se svaka žena, bez obzira na bračni status, tretira jednako i sa poštovanjem. Iz svog ličnog iskustva s razvodom, otkrio sam da je medijska pažnja bila najteži aspekt za rješavanje. Moj privatni život je preko noći izbačen u oči javnosti, zbog čega sam se osjećao šokirano i uplašeno.

Preporučujemo