Unatoč njihovoj dubokoj ljubavi jedno prema drugom, par iz Sibira suočavao se s brojnim preprekama u svojoj vezi, a ljubomora je bila najveća prepreka. Naime, suprug je od početka veze gajio sumnje u ženinu vjernost jer mu kćer nimalo ne sliči. Te su ga misli izjedale desetljećima i utjecale na njegove obiteljske odnose. Tijekom svojih godina formiranja, Aljona Romanova često je bila izložena optužbama da joj je biološki otac netko drugi, a ne čovjek za kojeg je vjerovala da joj je otac. Razlog tome bila je majčina nevjera po njegovom mišljenju . Tek kad je Aljona napunila 38 godina, misterij je konačno razriješen, otkrivajući istinu koja je cijelu zajednicu ostavila u zaprepaštenoj tišini.

 

Slučajno su Aljonu Romanovu i Gulsin Kudrjakovu odgojili pogrešni skrbnici. Kućanstva u kojima su djeca odgajana prolazila su situacije koje ni u najluđim snovima nisu mogli zamisliti. Otkrivši da im je dijete oduzeto, Aljonini roditelji ostali su u nevjerici. To se dogodilo zbog pogreške sovjetskog bolničkog osoblja 1982., gdje su novorođenčad pogrešno identificirana. Posljedice takvih neopreznih i neodgovornih postupaka dovele su do promjene životnih putanja mnogih pojedinaca. U intervjuu za “The Sun” Aljona je otkrila da je žena koja ju je odgojila trpjela besprekidna ruganja, uključujući i vlastitog supruga koji ju je optuživao za nevjeru. Unatoč tome, Aljona posjeduje različite značajke koje su u skladu s onima koje se obično nalaze u azijskim populacijama, koje prevladavaju među stanovnicima planinske sibirske pokrajine Tuva. No, treba napomenuti da su Aljonini biološki roditelji slovenskog podrijetla. Pritisak je postao prevelik za Vasilijinu majku. Odlučila je podvrgnuti se analizi DNK i pozvala je televizijski program specijaliziran za utvrđivanje roditeljstva kako bi pomogla odagnati sve sumnje. Aljona je izrazila ogromno olakšanje kada je čula rezultate testa, navodeći da ju je to dirnulo do suza.

 

Prije ovog pregleda, Aljona i Gulsina, koje su greškom zamijenjene pri rođenju, imale su prvi susret u dobi od trinaest godina. Aljonin otac je jednog dana posjetio bolnicu i otkrio da u susjednom selu postoji dijete koje jako sliči njemu. Aljona je javila da je njezin otac kontaktirao njezinu majku i prenio poruku. Zbog toga je njezina majka otišla u bolnicu i uvjerila se da dotično dijete nalikuje njezinu mužu. Jedan hrabri adolescent preuzeo je odgovornost lociranja obitelji koja živi u selu Pokrovka. Nažalost, njezine težnje za radosnim ponovnim susretom na kraju su slomljene. Po mom prvom dolasku Vasiliji, mojoj biološkoj majci, njezina me obitelj nije dočekala raširenih ruku, nego su me izbacili. Vasilja, moja majka, uznemirila se i počela je vikati čim me vidjela, u početku niječući moj identitet i bivajući sve nervoznija.

U početku su Ona i Gulsina bile povezane samo preko društvenih mreža, bez ikakve izravne komunikacije. Međutim, tek nakon što su se nekoliko godina kasnije sreli u susjednom gradu Kizilu, među njima je zaiskrilo duboko i značajno prijateljstvo. Aljona je ispričala: “Naša komunikacija kao obitelji započela je kada sam imala priliku upoznati svog biološkog oca, a dočekala me i druga rodbina. Nakon prijateljstva koje je s vremenom procvjetalo, dvije osobe našle su se u TV emisiji koja je potvrdila sumnju koju je Aljona držala neko vrijeme. Nažalost, njezini nebiološki roditelji prilično su loše prihvatili tu vijest. Vasilija je čak otišla toliko daleko da je priznala kako nikada ne bi mogla uspostaviti tako blisku vezu s vlastitom biološkom kćeri. Unatoč brojnim nagađanjima tijekom godina, ishod DNK testa za nju je bio potpuno neočekivan. Suočiti se sa stvarnošću da su djeca zapravo zamijenjena pri rođenju pokazalo se kao težak zadatak. Nakon godina života neispravnih života i trenutne boli koju proživljavaju, obitelji su od bolnice dobile samo jednu ispriku. Sada njihovi pravni zastupnici putem ruskih sudova traže odštetu. Međutim, neki tvrde da emocionalni nemir koji su doživjele obitelji nadilazi novčanu vrijednost. Nikakav novac im ne može vratiti prošlost sa njihovim biološkim roditeljima.

Preporučujemo