Dejan Dragojević postao je prepoznatljiv nakon sudjelovanja u izuzetno gledanom reality showu “Parover” s bivšom suprugom Dalilom. Nakon godinu dana pauze, oboje su se ponovno pojavili u emisiji “Zadruga”, gdje su stekli iznimnu popularnost. Unatoč njihovom braku, Dalilina nevjera s Filipom Carom odvijala se pred milijunima gledatelja. Dok su neki sumnjali da je scena bila namještena, zaključak je pokazao da je zaista bila autentična.Dejan Dragojević, bivši učesnik reality showa, izazvao je značajnu polemiku svojom neočekivanom odlukom da pređe na islam. Aktivno se uključio u raspravu o ramazanu i svojim budućim planovima putem YouTubea. Dragojević je izrazio želju da podijeli svoje iskustvo obilježavanja Ramazana u Srbiji, gdje ta praksa nije toliko raširena, a nedostaje džamija i vjernika. Izjavio je: “Prikazat ću kako lokalna zajednica reagira na ovo.” Također je naglasio da će, kao i svake godine, sudjelovati u tridesetodnevnom postu. Međutim, izrazio je razočaranje što ove godine neće moći posjetiti Saudijsku Arabiju, ali se nada toj mogućnosti sljedeće godine. Dragojević čak razmišlja o izgradnji male džamije u vlastitom dvorištu kako bi stvorio namjenski prostor za molitvu i ibadet.

 

 

Pripremajući se za Ramazan, spomenuo je da mu je nedavno pala na pamet jedna ideja – nakon završetka zadatka čišćenja sobe i obavljanja svih potrebnih priprema, namjerava pokazati svoju posvećenost kupnjom Kur’ana za one pojedince koji izraze interes, ali možda nisu sigurni gdje ga nabaviti zbog ograničene dostupnosti.U skorijoj budućnosti, planiramo organizirati događaj prikupljanja sredstava s ciljem pružanja financijske pomoći gospodinu u nevolji i samohranoj majci. Ako želite podržati ove hvalevrijedne ciljeve, rado ću vam pružiti sve potrebne informacije. Zajedno ćemo donositi odluke o iftarskom meniju i odabiru gostiju koji će biti pozvani. Ove osjećaje Dejan je podijelio na svom YouTube kanalu. Bitno je napomenuti da je Dejan Dragojević svjesno odlučio izostaviti ime svoje bivše supruge Dalile, koja ga je javno izdala pred velikim brojem ljudi. Prema vlastitim riječima, uspio se distancirati od događaja vezanih uz Delilu tokom realityja, iako postoje postupci prema kojima će uvijek osjećati nesuglasje. “Ne mogu si oprostiti te postupke, ali moram prihvatiti realnost situacije.” Tokom pet godina nije održavao kontakt s majkom, Davidom, sestrom i bakom. Jedinu vezu održavao je s ocem i bakom po ocu, što se pokazalo izazovnim.

 

 

Nedostatak tih odnosa teško ga je opterećivao, posebice tijekom praznika. Sada, promišljajući unatrag, shvaća da je majčina procjena o Delili bila zaista tačna, unatoč njegovom prvotnom neslaganju.Paradoksalno je što je na njegovom imanju izgrađena kuća za njih, da bi na kraju bili razdvojeni. No, završetak je iznenađujuće bio pozitivan.” Dejan je svoje svjedočanstvo započeo riječima: “Nemam u sebi snage da oprostim te postupke, ali moram prihvatiti realnost situacije. Tijekom pet godina doživio sam potpuni manjak komunikacije s majkom, Davidom, sestrom i bakom. Jedinice s kojima sam održavao ikakav kontakt bile su moj otac i baka s očeve strane, što je predstavljalo niz izazova. Posebno za vrijeme praznika, nedostatak povezanosti teško mi je padao. Nakon ozbiljnog razmišljanja, priznao sam istinitost majčine mudrosti u vezi s Delilah, iako s nekim početnim neslaganjem. Zamislimo situaciju u kojoj smo izgradili kuću na mom posjedu i unatoč početnom oklijevanju, izbor za zajednički život pokazao se plodonosnim. U svjetlu ovog priznanja, Dejan je nastavio s vlastitim otkrićem.”

 

Preporučujemo