Čišćenje i održavanje doma je obaveza koju ne vole baš svi, iako neki stručnjaci tvrde da je to odličan izvor tjelovježbe i da popravlja čovjekovo duševno stanje kao i zdravstveno. Bilo kako bilo, čišćenje nikad ne završava jer se sve opet uprlja kroz koji dan, tako da mnogi nemaju pretjeranu ljubav prema ovoj obavezi.

Naime, neki su otkrili da postoje načini kako da čišćenjem unesete i pozitivnu a istjerate negativnu energiju iz svog stana. Kod čišćenja podova su mnogi počeli da upotrebljavaju jedan sastojak koji svi u kući imamo i to kažu da im je popravilo čišćenje kao i atmosferu u kući.

Radi se o kuhinjskoj soli koju svi redovno koristimo za kuhanje, a ponekad i za druge stvari. Naravno, sredstva za čišćenje podova se ne trebaju izbaciti iz upotrebe, već se preporučuje da malo kuhinjske soli dodate da izvuče negativnu energiju iz vašeg stana i da bolje očistite pod.

Potrebno vam je da pomiješate deset litara vode u kanti sa kašikom soli i ostavite tako na par minuta. Onda je potrebno otvoriti prozore makar na ventilaciju čisto da se omogući protok energije kako bi so učinila svoje i privukla vam pozitivnu energiju iz svijeta u dom a istjerala negativnu.

Sa ovom jednostavnom smjesom možete očistiti i ostatak vašeg doma i namještaj, pa time dodatno proširiti ne samo fizičku čistoću, već i čistoću energije koja kruži vašim domom i koja vama i vašim ukućanima daje sreću. Sigurni smo da će kuhinjska so biti u redovnoj upotrebi nakon što ovo isprobate sami.

Preporučujemo