Poznata modna dizajnerica Verica Rakočević dosljedno koristi jedinstvene pristupe kako bi očuvala svoj mladalački izgled i živahan sjaj. Pored svog izvanrednog modnog dizajna, njegovala je i reputaciju svoje suzdržane prirode. Iako su u braku sa 35 godina mlađim Veljkom Kuzmančevićem, njihova značajna razlika u godinama nikada nije predstavljala problem, o čemu svjedoči i njihova blažena zajednica. Kada je pogledate nikada ne biste rekli da je znatno starija od svog supruga.

Vericina posvećenost lepoti proteže se dalje od površnih praksi; ona pridaje jednak značaj negovanju svog unutrašnjeg sjaja. Kao dokaz za to, nedavno je objavila svoju sliku bez šminke, koju je popratila dubokim citatom Vorena Bafeta: “U vremenima haosa, ključno je sačuvati zdrav razum.” Verica, koja ima 75 godina, i dalje osvaja druge svojim zadivljujućim izgledom na kojem žene često zavide. Njena rutina ljepote počinje jutarnjim džogiranjem, iako naglašava da njen fokus nikada nije bio samo na estetici; radije, uvijek se vrti oko održavanja snage i vitalnosti dok ona graciozno stari.

 

U svojoj 74. godini Verica razmišlja o progresiji vremena i tjelesnim transformacijama koje prate starenje. Zastajući pred ogledalom, odvoji trenutak da prizna svoje poodmakle godine, ali je prijatno zatečena kada otkrije da ni njen kuk ni koleno ne izazivaju nikakav osećaj nelagodnosti. Oduševljena svojom rutinom, ona otkriva svoj dnevni režim, koji podrazumeva ustajanje u ranim satima od 6 sati ujutro, upuštanje u jutarnji trčanje i posvećivanje poslu do mraka.

 

Nedavno je počela da uključuje ruzmarin u svoj dnevni režim zbog njegove poznate sposobnosti da poboljša pamćenje. Verica priznaje postojanje bora, ali ne smatra da su estetski ugodne niti podsjećaju. Umjesto toga, ona se divi ženama koje prihvataju poteškoće koje prate starenje, iako ona lično ne iščekuje budućnost s entuzijazmom. Verica zaključuje otvoreno priznajući da je starenje samo napredovanje ka neizbježnom zaključku, iznoseći svoje gledište lokalnoj štampi.

Preporučujemo