Bliže nam se novogodišnji i božićni praznici što pored velikog zadovoljstva predstavlja i izdatak. U blagdansko vrijeme naši izdaci prvenstveno su usmjereni na kupnju darova, hrane i pića, a malo razmišljamo o ulaganju u renoviranje doma. Ipak, postoje nekomplicirane metode za revitalizaciju vašeg životnog prostora. Nije potrebno potrošiti pozamašnu svotu novca da biste napravili primjetne preinake u svom domu. Ovi prijedlozi će biti posebno korisni tijekom nadolazećih novogodišnjih svečanosti, gdje smo skloni pretjerano trošiti na razne druge stvari.

S obzirom da su božićni i novogodišnji praznici pred vratima, važno je osigurati da vaš stan izgleda i osjeća se svečano. Ne morate potrošiti puno vremena ili novca da postignete ovaj cilj. Postoji nekoliko jednostavnih načina da osvježite svoj stan i stvorite toplu, ugodnu atmosferu. Za racionalizaciju, eliminirajte svaki višak. Započnite s čišćenjem polica od svih sitnih drangulija i predmeta koji za vas više nemaju nikakvu vrijednost. To može uključivati ​​zbirke Kinder figurica, školjki i kamenčića nabavljenih s prošlih odmora, stare svijeće i ukrasne figurice koje su vam davno poklonjene, ali više nemaju nikakav sentimentalni značaj. Ako vam je žao što ste odbacili svoje stvari, razmislite o tome da ih stavite u kutiju i daleko od pogleda. Ne samo da skupljaju prašinu, već im nedostaje i emocionalni odjek. Kada ste zadnji put istinski cijenili ove artikle? Zapamtite, jednostavnost je ključna kada se radi o dizajnu interijera, a manji broj predmeta često može stvoriti dojmljiviju estetiku. Osim toga, držanje manje stvari može biti korisno za alergičare.

Kako biste osvježili i transformirali prostor, jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina je preslagivanje namještaja. Promjenom položaja stolica, stolova i sofa, soba se može činiti potpuno novom i revitaliziranom. Jednostavnim preuređivanjem namještaja u svom životnom prostoru možete ga trenutno osvježiti. Čak i nešto tako jednostavno kao što je premještanje stolice u drugi kut može vam dati potpuno drugačiju perspektivu sobe. Možete započeti s manjim promjenama kao što je reorganizacija noćnih ormarića, zamjena stolaca iz različitih soba (pod pretpostavkom da su kompatibilni s vašim dekorom) ili prijenos cvijeća s prozorske klupice na komodu ili stolić za kavu. Savjetujemo vam da je potrebna prethodna priprema ako planirate napraviti veće promjene u rasporedu namještaja. Iako je moguće premjestiti veće komade namještaja, upozoravamo da to ne činite bez odgovarajućeg planiranja jer to može dovesti do stanja nereda. Postoji zadatak koji uključuje dodavanje ukrasa na zidove koji nemaju ukrasa. Ovaj zadatak je poznat kao “ispunjavanje praznih zidova”. Odaberite svoje omiljene slike, bilo da se radi o umjetničkim djelima, obitelji ili putnim odredištima, i ispišite ih. Nakon toga pronađite savršene okvire za svaki komad i upotrijebite ih za ukrašavanje pustih zidova u vašem životnom prostoru. Razmislite o kupnji svježeg prekrivača ili ukrasne vaze kako biste poboljšali estetiku svog životnog prostora. Da biste svom životnom prostoru dodali svjež dojam, razmislite o dodavanju jeftinih ukrasnih predmeta kao što su podmetači, stolnjaci, prekrivači i posude za cvijeće. Ti se objekti mogu lako zamijeniti za stvaranje novog izgleda. Osim toga, ako imate zavjese, njihova promjena također može učiniti primjetnu razliku u osvježavanju vašeg prostora bez gubitka novca.

 

Promjena boje gornjeg svjetla ili stolne svjetiljke jednostavan je, ali učinkovit način transformacije ambijenta sobe. U sferi uređenja interijera rasvjeta ima značajnu ulogu. Dostupne opcije za ugradnju rasvjete u prostor su opsežne, od stropnih svjetala do lampi i lustera. Druga mogućnost bila bi implementacija žarulja u boji, koje mogu dodati jedinstvenu dimenziju svakom prostoru. Različitim tehnikama rasvjete svaki se prostor može oživjeti. Da bi se knjige reorganizirale, trebale bi se reorganizirati na drugačiji način nego prije. Razvrstavanje knjiga po boji ili veličini mudra je odluka za pojedince koji posjeduju pozamašnu zbirku knjiga. Iako se može činiti malo vjerojatnim da bi ova organizacijska metoda mogla imati ikakav značajan utjecaj, ona zapravo može biti prilično transformativna. Proces sređivanja nečijih knjiga često dovodi do otkrivanja različitih oblika nepotrebnog papira, poput letaka ili nevezanih stranica, koji su se nakupili tijekom vremena i mogu se odbaciti.

Preporučujemo