Neda Ukraden se s ponosom ističe posjedovanjem nekoliko luksuznih nekretnina, uključujući stan u Beogradu, kuću u Imotskom te istaknutu kuću u Boki Kotorskoj. Njeno mirno utočište, okruženo bujnim zelenilom i cvjetnim vrtom, uključuje i privatni voćnjak smješten u dvorištu.Neda je jednom uzviknula: “Neopisiva je zabava koju organizujemo. Ne pevam samo ja, svi se pridružuju. Pevamo do kasno u noć. Hajde da se svi okupimo na terasi i uživamo u ovoj nevjerojatnoj zabavi.” Njeno uzbuđenje bilo je očigledno. Rusi su pokazali interes za kupovinu njene kuće na moru; međutim, odbila je njihovu ponudu. Ova kuća ima poseban značaj za mene, izvan običnog vlasništva. To je rodno mesto cele porodice mog bivšeg supruga Milana Bilbije, uključujući i moju kćer. Sedamdesetih me Milan upoznao s ovim mestom, i odmah sam se zaljubila u njega. Moja kćerka Jelena razvila je duboku povezanost s ovim mestom. “Ja znam da bi prodajom ove moje kuće moje unuke izgubile predivne uspomene” – rekla je Neda.Neda često deli slike svoje vikendice na društvenim mrežama, ističući balkon koji ima poseban emotivan značaj za nju. Boka Kotorska ima izuzetno važno mesto u Nedinom srcu, budući da je to mesto okupljanja njene porodice, gde se s velikim oduševljenjem uživa u kupanju u zalivu.

 

 

 

rInače, ova vokalistkinja potiče iz Imotskog i tamo je boravila do svoje druge godine. Tokom svog odrastanja i obrazovanja često se selila i menjala škole zbog očevog zanimanja, da bi na kraju pronašla stabilnost u Beogradu. Pored toga što je po zanimanju pevačica, Neda Ukraden je poznata i po svojim vječnim hitovima, ali ističe se i kao jedna od najobrazovanijih ličnosti u zabavnoj industriji, budući da je završila fakultet. Tokom uspešne karijere, učestvovala je u nekim izuzetnim iskustvima, uključujući nezaboravan susret s Muammarom al-Gaddafi. Kao deo celokupne srpske delegacije koja je dobila poziv za gostovanje u Libiji, bila je ova izvanredna pevačica. Neda je podelila svoja iskustva s raznim značajnim ličnostima, kao što su Vesna de Vinča, Rada Radenović, Marinko Rokvić, lekari i inženjeri. Tokom posete imali su priliku sresti Gadafija, iako on nije bio prisutan ni u jednoj od institucija koje su posetili. Umesto toga, susreli su ga u raskošnom svilenom šatoru. Svaka osoba imala je priliku razmeniti nekoliko reči s njim. Kada je došao red na Nedu, predstavila se kao jugoslovenska pevačica i spomenula svoju najpoznatiju pesmu “Zora je”. Gadafi je priznao da poznaje pesmu, a njihov susret je bio završen. Nakon razgovora, Gadafi je održao patriotski govor, a Neda ga više nikada nije srela.

 

 

 

Neda Ukraden je poznata jugoslovenska i srpska pevačica rođena 16. avgusta 1950. godine u Imotskom, Hrvatska. Neda je stekla široku popularnost tokom svoje karijere koja traje od sredine 20. veka. Njena muzička karijera obuhvata različite žanrove, uključujući pop, zabavnu i narodnu muziku. Ona je takođe poznata po tome što je jedna od najobrazovanijih ličnosti u domaćoj muzičkoj industriji, s obzirom da je završila fakultet.Nedini bezvremenski hitovi, kao što su “Zora je,” “Dobrodošli sampioni,” i mnogi drugi, obeležili su jugoslovensku muzičku scenu. Osim po uspešnoj muzičkoj karijeri, Neda je postala prepoznatljiva i po svojim nastupima na društvenim mrežama, gde često deli slike i priče iz svog života.Neda Ukraden je tokom godina ostala voljena i cenjena ličnost u regionu, ne samo zbog svoje muzičke karijere već i zbog svoje prisutnosti u javnom životu.

 

Preporučujemo