Luka Dončić je jedan od najboljih košarkaša na svijetu, rame uz rame sa Nikolom Jokićem sa kojim je i veliki prijatelj. Kada je u pitanju njegova porodica poznato je da je sa majkom bio u svađi i sporu zbog finansijskih stvari. Prisutnost Mirjam Poterbin na utakmici Houston – Dallas daje naslutiti da su se ona i Luka Dončić uspjeli pomiriti i ostaviti po strani sukobe iz prošlosti koji su prije nekoliko godina izazvali veliku buru u javnosti.Između Luke i njegove majke došlo je do žestoke svađe oko vlasništva nad robnom markom “Luka Dončić 7”, koje se ona uporno odbijala odreći. U ovom netipičnom obiteljskom okršaju košarkaš je na kraju izašao kao pobjednik.

 

Luka je podnio pravni postupak protiv svoje biološke majke podnošenjem službene tužbe američkom Uredu za patente i žigove (USPTO). Cilj mu je bio poništiti registraciju žiga “Luka Dončić 7” čiji je vlasnik trenutno bila njegova majka Mirjam. No, Luka je u siječnju donio odluku da povuče svoj zahtjev, pa je njegova majka zadržala vlasništvo nad brendom. Nažalost, Luka nije uspio osnovati novi brend pod imenom “Luka Dončić” zbog postojanja postojeće robne marke na njegovo ime.

U Sloveniji su kružile glasine da je glavni inspirator svađe Luke Dončića i Mirjam bio nitko drugi nego Boris Požeg, poznati poduzetnik i bivši Mirjamin partner, kojeg inače zovu Piksi.

Tijekom zajedničkog druženja Boris je imao priliku nadzirati poslovne pothvate koji promoviraju brend zanosne Dončićeve mame. No, ova bivša manekenka teško je pogriješila povjerivši mu vođenje svojih tvrtki.

 

Vlasnički udio Požega u europskoj tvrtki “Luka Dončić 7” dosegnuo je impozantnih 40 posto.Nakon što je poduzetnik odlučio prekinuti vezu s Lukinom majkom, situacija se dodatno zakomplicirala, pa je košarkaš potražio rješenje i izbacio svoju partnericu iz jednadžbe.

Boris Požeg, zvani Piksi, poznati je poduzetnik porijeklom iz Ljubljane. Njegova područja stručnosti uključuju unosna područja prodaje nekretnina i ugostiteljstva. U početku je držao udio u renomiranom hotelu prije nego što je prešao u industriju sladoleda i nastavio s uspjehom u prodaji nekretnina.

Podsjećamo, Požeg je prošle godine bio predmet istrage zbog navodne umiješanosti u tri značajne krađe. Uz dvojicu supočinitelja oštećenima su navodno pričinili štetu veću od 45 tisuća eura. Tužiteljstvo ih tereti za krađu dva vozila i skutera koje je Luki povjerila Mirjam. No, Požeg je jednom prilikom oštro demantirao bilo kakvu umiješanost.

 

Čini se da Luka i Mirjam danas imaju jaku vezu, jer ona uspijeva živjeti ispunjen život između Ljubljane i SAD-a, prihvaćajući svaku priliku koja joj se ukaže.

Na ulasku u šesto desetljeće nastavlja voditi razne privatne tvrtke, među kojima je i kozmetički salon. Mladenačka estetika salona služi kao njegov najučinkovitiji oblik promocije.Anamarija, Dončićeva supruga, na svijet je donijela njihovu kćerkicu Gabrijelu, a prva je čestitala Mirjam.

 

Biografija:

Rođen u Ljubljani, Slovenija 28. veljače 1999., Luka Dončić potječe iz slovenskih korijena. Njegova majka, Mirjam Poterbin, nekoć je predstavljala slovensku košarkašku reprezentaciju, dok je njegov otac, Saša Dončić, uživao u karijeri profesionalnog košarkaša.

Luka je od malih nogu gajio duboku fascinaciju košarkom. Posvetio je nebrojene sate brušenju svojih vještina na terenu, upijajući vrijedne lekcije od svog oca i promatrajući vlastitu hrabrost svoje majke. Prepoznavši njegovu nepokolebljivu ljubav prema sportu, Lukinu obitelj i prijatelji svesrdno su poticali njegovo košarkaško odrastanje.

Tijekom mladosti Luka Dončić svoje je vještine brusio na terenu kao član slovenskog košarkaškog ligaša Union Olimpije. Već u mladosti, Dončićev izniman talent i staloženost bili su očiti onima koji su ga gledali kako igra. Neustrašiv i izvanrednog potencijala, brzo je privukao pažnju mnogih.

 

Već u mladosti, Lukin izniman talent stekao je široko priznanje diljem Europe. Ugledao se na košarkašku ikonu Dirka Nowitzkog i kao dijete je želio pridružiti se NBA ligi, koja se smatra najmoćnijom košarkaškom ligom na svijetu.

Svojom nepokolebljivom odlučnošću, iznimnim talentom i nepokolebljivom podrškom svoje obitelji, uspio je pretvoriti svoje snove u stvarnost, etablirajući se kao jedan od najistaknutijih mladih košarkaša u svijetu.

Preporučujemo