Danas je ona jedna od najboljih glumica koju Srbija ima a mnogi je smatraju i jednom od najljepših na javnoj sceni. U braku je sa kolegom Vojinom Ćetkovićem i majka je dvije blizankinje. Rođena i odrasla u Leskovcu, glumica Sloboda Mićalović za rodni grad gaji lijepe uspomene. Unatoč tome, postoje pojedinci unutar zajednice koji nemaju naklonjeno mišljenje o njoj. Kada je Sloboda krenula na fakultet, odlučila je da se preseli u Beograd, a mlađu sestru Draganu ostavila je u skromnom stanu svojih roditelja od 60 kvadrata.

Prema riječima stanara iz glumičinog prijašnjeg susjedstva, sestre Mićalović posjedovale su neospornu ljepotu, no njihovo ponašanje uvijek je odisalo osjećajem superiornosti, za razliku od njihova oca.

“Ove dvije glumice oduvijek su imale kvalitetu lutke. Nije da smo ikada imali problema s njima, ali uvijek je postojao određeni dojam superiornosti, osim njihovog oca koji je bio prijateljski nastrojen i s njim je bilo lako razgovarati. Doduše , uživao je u piću ili dva, ali nama komšijama to nije smetalo. Bio je otvoren i u svaki razgovor unosio je svoju ljubav prema pozorištu i glumi”, ispričala je jedna komšinica.

Nakon Draganove smrti otišli su, prodali stan i više se nisu vratili u ovo mjesto. Sloboda dosljedno održava svoj dosadašnji dobro održavan, ali neupadljiv stil, dok je Dragana modu svjetske zvijezde prigrlila tijekom srednjoškolskih godina.

Često je nosila predimenzionirane trenirke i široke traperice podsjećajući na popularnog crnog repera, točnije Fifty Centa. Jasno se sjećam ovog detalja jer je i moj unuk bio pod utjecajem ovog osebujnog modnog trenda.Jedan od susjeda Slobode Mićalović nagađa da se ona stidi svog rodnog grada Leskovca, pa ga navodi da nema rezervi prema njoj.

 

“Primijetio sam da osjeća stid prema mjestu iz kojeg je porijeklom. Nadalje, primijetio sam kako razgovara o nedostatku smještaja po dolasku u Leskovac, zbog čega je morala boraviti u hotelima. Važno je napomenuti da njezina potreba za odsjedanjem u hotelima nije odraz njezine krivnje.

Međutim, ako se doista srami svog rodnog mjesta, tada je jedino pošteno priznati da možda postoje određene uloge koje je preuzela, a koje također mogu uzrokovati da osjetimo osjećaj srama.” Susjed, koji nije bio raspoložen za fotografiranje, ispričao nam je kako je Slobin otac bio iznimno čestit čovjek, a uvijek su se držali dostojanstveno, djelovali ravnopravno.

Sloboda je imala silnu želju da što prije pobjegne iz rodnog grada, a kada joj je otac preminuo, majku su hitno preselili u Beograd. Ni danas mi nije jasno što je muči i zašto se srami svog rodnog mjesta. Ima još više istaknutih pojedinaca iz ovog grada koji se nimalo ne stide svog porijekla.

 

Biografija:

Sloboda Mićalović, cijenjena srpska glumica, rođena je 21. kolovoza 1984. godine u Leskovcu. Potječe iz obitelji izvođača, s tim da joj je otac Dragan bio glumac Narodnog pozorišta u Leskovcu, a majka Milica frizerka. Sloboda ima dvoje braće i sestara – mlađu sestru Draganu Mićalović, koja je također glumica, i stariju sestru Mirjanu, koja je uspjela kao voditeljica. Suprug joj je poznati glumac Vojin Ćetković.

Zanimljivo, jedinstveno ime Sloboda dobila je po ocu koji je tumačio lik u monodrami posvećenoj herojskoj Ivi Loli Ribaru. Likova zaručnica dijelila je ime Sloboda. U početku je glumica više voljela da je zovu Boba, ali njezino se gledište promijenilo nakon što je pročitala iskreno pismo koje je junak napisao nekome tko je njezin imenjak. Odmah se zaljubila u svoje ime.

Sloboda je u djetinjstvu bila ljubiteljica emisija koje je vodio Branko Kockica. U dobi od sedam godina imala je nevjerojatnu priliku osobno ga upoznati. Predstavljajući se kao novinarka, napravila je intervju s glumcem koji je pohvalio njezine vještine. Davne 1989. godine upisala je nižu glazbenu školu, a slobodno vrijeme posvetila je plesu i sportu.

Sa darom za glazbu koji se očituje u njenom sudjelovanju u zboru, nastavila je svoju strast i završila školovanje na prestižnoj Srednjoj glazbenoj školi “Stanislav Binički”. No, njezin pravi poziv bila je gluma.

Nakon bombardiranja 1999. godine, u pratnji oca, otišla je u Beograd kako bi polagala prijemni ispit na Fakultetu dramskih umjetnosti. Unatoč preprekama koje su predstavljale oštećene željeznice, mostovi i ceste, krenuli su na 12-satno putovanje vlakom zbog izostanka autobusnih linija.

Nije pokoleban očevom nesposobnošću da je razuvjeri, odlučio je podržati njezine težnje i pridružio joj se na ovom mukotrpnom putovanju. Uspješno položenim početnim ispitom osigurala je mjesto u razredu profesora Predraga Bajčetića i Anite Mančić.

Preporučujemo