Danas je svi znaju kao suprugu jednog od najboljih tenisera ali Mirka Federer je imala jako interesantan život prije udaje za Federera. Život Mirke Federer prepun je zadivljujućih detalja koji njezinu priču čine doista fascinantnom. Mirka Federer konstantno izaziva interes javnosti i naširoko je cijenjena jednim od najpoznatijih supružnika. Rođena 1. travnja 1978. u Čehoslovačkoj, u svijet je otišla kao Miroslava Vavrincova. Dvije godine kasnije njezina je obitelj odlučila preseliti u Švicarsku. U dobi od 9 godina otkrila je svoju strast prema tenisu, zahvaljujući slučajnom susretu s Martinom Navratilovom tijekom turnira.

 

Godine 2000. postigla je svoj vrhunac na svjetskoj ljestvici od 83. Tijekom iste godine imala je priliku nastupiti za Švicarsku na Ljetnim olimpijskim igrama održanim u Sydneyju u Australiji, gdje su joj se putevi susreli s Rogerom Federerom. Dvije godine kasnije udružili su se kao partneri u parovima na Hopman Cupu. Nažalost, Mirkina teniska karijera završila je 2002. godine zbog ozljede stopala. Nakon prvog susreta ubrzo su se upustili u romantičnu vezu. Ono što je intrigantno je da Mirka u to vrijeme nije bila nevezana; zapravo, bila je zaručena za bogatog Arapa. No, unatoč tome, Federer je uspio zarobiti njezino srce. Nakon što je otkrila svoju ljubav s poznatim tenisačem, odlučila je raskinuti njihove zaruke, te se nekoliko godina silno trudila da tu odluku sakrije od javnosti. Mirka, koja se povukla iz karijere prije sedam godina nakon ozljede, sada stoji uz Federera na značajnoj prekretnici. Nakon što se udala 2009., Mirka je dosljedno priznavala Federera kao svoj najveći izvor ohrabrenja.

Tijekom mukotrpnog perioda oporavka nakon ozljede, Mirka je utjehu i podršku nalazila u prisutnosti Rogera. Odigrao je ključnu ulogu u vraćanju njezine strasti za tenisom, do točke u kojoj su se njegove pobjede i za nju osjećale kao osobni trijumfi. Mirka je izjavila: “Roger je bio moj ultimativni izvor utjehe tijekom tih osam mjeseci. Sam je pomladio moju tenisku karijeru, a njegov uspjeh postao je sinonim za moj.” Fascinantno je da je par dvaput doživio radost roditeljstva kroz rođenje blizanaca. Prvom prilikom Mirka je na svijet poželjela dvije prekrasne djevojčice Mila Rose i Charlin Riva. Drugi put je rodila dva preslatka dječaka, Lea i Lenija. Kao rezultat toga, Rogerove obiteljske fotografije i dalje će odisati neodoljivim šarmom, ukrašene blistavim osmijesima njihove djece. Vidljivost Federerove i Mirkine djece bila je ograničena jer se Federer svjesno trudio zadržati svoju privatnost. Detalji o njihovoj djeci bili su rijetki, jer je Federer radije držao svoj kućni život podalje od očiju javnosti. Iako bi se povremeno pojavljivali na turnirima, javnost ih je rijetko vidjela.

Iako je njihov otac poznat kao jedan od najbogatijih i najuspješnijih sportaša u povijesti, djeca Rogera Federera preuzimaju na sebe zaradu za vlastiti džeparac. U prošlom intervjuu, tenisač je otkrio pametne metode koje njegova djeca koriste kako bi generirala vlastiti novac za potrošnju. U skladu s uobičajenom rutinom, odlučili smo iznajmiti kuću za naš boravak u Indian Wellsu, baš kao što smo radili proteklih godina. Međutim, kada je u pitanju Miami, mi preferiramo boravak u hotelu. Bez obzira na lokaciju, važan nam je osjećaj stabilnosti i prisnosti, posebice za djecu i njihovu dnevnu rutinu. Feder je rekao: “Želimo biti sigurni da znamo gdje ćemo spavati.” Scena u Indian Wellsu predstavlja oštar kontrast, budući da su mladi neprestano zaokupljeni aktivnostima uz bazen ili se bez prestanka brčkaju oko njega. Da bi šarm bio veći, nedavno su na ulici postavili štand s limunadom. Njihov poduzetnički pothvat pokazao se plodnim jer su samo prošlog utorka uspjeli zgrnuti pozamašnu svotu od 70 dolara. Nažalost, nisam mogao sudjelovati u njihovom uspjehu jer su me zaokupile obveze i obuka unutar kompleksa. Unatoč tome, obaviješten sam da je njihov dan bio ništa manje nego izvanredan, a susjedi su pokazali neizmjernu velikodušnost. U vremenu obilježenom poremećajem vrijednosti, Federerov i Mirkin pristup odgoju djece oduševio je mnoge.

Preporučujemo