Glumicu Vesnu Ćipćić ne obožava samo publika već je omiljena i među svojim kolegama. Vesna Čipčić, rođena 1954. godine u Kikindi, ostvarila je izuzetnu karijeru na filmu, televiziji i u pozorištu. Njena porodica, poreklom iz Dalmacije, doselila se u Vojvodinu za vreme Velike seobe Srba. Uprkos neuobičajenom prezimenu u Srbiji, Čipčić ponosno vuče korijene iz različitih dalmatinskih područja, uključujući Hvar, Brač i Omiš. Oba Vesnina roditelja su bili prosvetni radnici, a njen otac Dimitrije gajio je duboku ljubav prema antikvitetima.

 

Vesnina ljubav prema starinama i književnosti bila je duboko usađena u njoj od malih nogu. Vesna je tokom intervjua izrazila zahvalnost za nepokolebljivu podršku i slobodu koju su joj roditelji pružili, omogućivši joj da krene sopstveni put. Sa snovima da postane glumica, svoje težnje ostvarila je upisavši Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu odmah po završetku srednje škole. Vesna je 1977. godine uspješno diplomirala na FDU kod profesora Milenka Maričića. Poznata po svojoj vječno veseloj naravi i nevjerovatnoj sposobnosti da bilo kome uljepša dan, Vesna Čipčić bez muke izmami osmijeh na naša lica. Njeni izuzetni nastupi na sceni i njen životni prostor, oaza mira smeštena u srcu Vračara, odišu istom poletnom energijom. Skrivena usred užurbanog urbanog pejzaža ovog živopisnog grada, rezidencija Vesne Čipčić neprimetno se stapa sa okolnim zgradama u mirnoj ulici.
Ipak, kada jednom prođete kroz veliku metalnu kapiju, bićete prebačeni u zadivljujući svijet koji dovodi u pitanje sve unaprijed stvorene ideje o tome kakav bi urbani kvart trebao biti. Ovo skriveno svetilište odiše samim duhom spokojnog Banata.

Vesna Čipčić, glumica koja je nedavno prekinula svoj dvadesetogodišnji brak sa Aleksandrom Alcem, u izjavi je svojevremeno izjavila: Doživljavanje razvoda nakon što smo zajedno 23 godine označilo je najznačajniji pad u mojim ličnim odnosima. Uticaj tog iskustva ostavio je trajan utisak na mene. Ipak, čak i suočena s njegovom neugodnošću i ekstremnom nelagodnošću, uspjela sam istrajati ne dopuštajući da to ometa moj napredak ili ograniči moj potencijal za rast. Iako osjećam veliku tugu za djecom, priznajem i da moja vlastita djeca nisu jedina koja su doživjela razvod roditelja i zbog toga mi je zaista žao jer su stvari mogle biti drugačije.

Za razliku od svog bivšeg supružnika, koji je otvoreno vodio vezu sa rediteljkom Milicom Kralj i na kraju se oženio njome, Vesna Čipčić je odlučila da svoj lični život zadrži u privatnosti, zaklonivši ga od javnosti. Nakon što se priča već završila, počele su da kruže glasine o njenoj navodnoj romantičnoj vezi sa Zoranom Tairovićem, vrsnim novosadskim slikarom. Umjetnik različitih talenata, aktivno se bavi slikarstvom, režijom i komponiranjem. Naime, doktorirao je na temu “Simbolizam romske likovne umjetnosti i evropski sistem kulturnih vrijednosti”, čime se s pravom može ponositi. Dok je bila potpredsednica Vlade, Zorana Mihajlović je imenovala gospodina Tairovića za savetnika zaduženog za nadzor i koordinaciju pitanja koja se tiču ​​romske zajednice. Mlađim generacijama njegovo prezime je poznato po uspehu njegove ćerke Tee Tairović, koja je nakon učešća na takmičenju Zvezda Granda pokrenula prosperitetnu muzičku karijeru. Na pritisak da iznese više detalja o svojoj vezi sa poznatom glumicom Vesnom, Zoran Tairović je to odlučno odbio, navodeći da deceniju nije bio u romantičnom partnerstvu sa njom i da nema dodatnih komentara.

Preporučujemo