Tatjana Kameron, prije mnogo godina snimila je nekoliko svojih najpoznatijih pjesama. Postala je poznata širom Jugoslavije pod nadimkom Tajči a njene pjesme su bile redom hitovi.  Unatoč tome što je prošlo puno vremena, neke od tih pjesama nastavljaju odjekivati ​​među ljudima svih dobi i generacija. Nekoliko primjera ovih pjesama su “Hajde da ludujemo ovu noć”, “Mala moja je opasna” i “Nemaš pravo na mene”. Dok mlađa publika uživa slušajući ih, stariji slušatelji mogu doživjeti različite emocije kada ih čuju. Te se pjesme i dan danas često vrte na radijskim postajama i raznim zabavama i proslavama.

 

Upečatljiva nije bila samo njezina plava kosa, već i prepoznatljivi jarko crveni ruž koji su mnogi usporedili s kultnom Marilyn Monroe. Njezina zadivljujuća scenska pojava pristajala je njezinom izgledu, s koreografijom koja je bila ispred svog vremena i pomno uvježbana. Njezin jedinstven modni smisao bio je nezaboravan i ostavio je neizbrisiv dojam na one koji su svjedočili njezinim nastupima. Iako je prošlo više od trideset godina otkako je na vrhuncu slave, au novije vrijeme nije se javno pojavljivala, postoje znatiželje i nagađanja o njezinom trenutnom boravištu i izgledu. Kroz njenu aktivnu prisutnost na društvenim mrežama otkrili smo da je ostarjela, ali još uvijek posjeduje svoj jedinstveni šarm i magnetsku karizmu. Tajčii, danas pedesetogodišnjakinja, ima nekoliko bora na licu koje samo pridonose njezinom dojmu ozbiljnosti, a još uvijek odiše svojom prirodnom ljepotom i pozitivnom zračećom energijom koja osvaja okolinu. Danas izgleda posebno zapanjujuće.

Tijekom 1987. godine Tajči je debitirala na “Zagreb Festu”. Važno je napomenuti da je ovo bilo njeno prvo pojavljivanje na ovom događaju. Za pjesmu “Noć kristala” osvojila je treće mjesto i nagrađena titulom najbolje debitantice. Iste godine, s osamnaest godina, gostuje u pjesmi “Sedamnaest mi je godina” grupe Hari Mata Hari, koja postaje njezina najpoznatija vokalna izvedba. Tajči je 1989. upoznala skladatelja Zrinka Tutića i počela raditi na pjesmama za svoj prvi album. Njezin hit ‘Hajde da ludujemo’ pobijedio je na Jugoviziji održanoj u Zadru 1990. i zauzeo vrhove top ljestvica. Potom je predstavljala Jugoslaviju na Euroviziji u Zagrebu, gdje je nosila upečatljivu ružičastu haljinu, pokazala svoj snažan vokal i zadivljujuću koreografiju. Njezina pobjednička izvedba nije impresionirala samo suce već i publiku koja ju je nagradila gromoglasnim pljeskom.

Tajči se na vrhuncu slave odlučila povući. Napustila je Hrvatsku u potrazi za srećom u Sjedinjenim Državama. U SAD-u je nastavila svoje glazbeno i scensko obrazovanje. Pojavljivala se u glazbenim produkcijama i na TV-u u Los Angelesu, ali samo sporadično. Tamo je upoznala pijanista Matthewa Cameroona i s njim dobila tri sina. Tragično, Cameroon je preminuo 2017. nakon teške borbe s rakom pluća. Tajči je 2019. ponovno pronašla ljubav s Davidom Lengliom. Što se tiče profesionalnog bavljenja, ostala je predana glazbi, ali se usmjerila na duhovnu. Osim toga, postala je motivacijski govornik, nudeći poticajne savjete za vođenje ispunjenijeg života.

Preporučujemo