Jelena Đoković, supruga je Novaka Đokovića, koji nije samo najbolje rangirani tenisač Srbije, već i svjetski priznat kao najboli svih vremena iako je mnogima teško da se pomire sa tim.. Rođena je u Beogradu 17. lipnja 1986. godine, a nastanjena je u Kosovskoj ulici. No, većinu godina njezinog formiranja provela je u Ljigu, gdje su njezini djed i baka, koristeći radio, tražili pjesme kojima će obilježiti svako njezino postignuće.

 

Od trenutka kada su im se pvi put pogledi sreli, srca su im se ispreplela i od tada su Jelena i Nole ostali nerazdvojni. Njihova zajednička strast prema sportu, pri čemu se Jelena isprva posvetila tenisu, a kasnije se prebacila na atletiku, dodatno je učvrstila njihovu vezu. Vođena svojom željom da osigura stipendiju i nastavi visoko obrazovanje u inozemstvu, posvetila se studiju s nepokolebljivom odlučnošću.

Pravoslavni vjernici diljem svijeta obilježavaju Božić u svojim domovima, željno iščekujući jedinstvene dame koje će za tu priliku pripremiti česnicu. Ujutro na Božić običaj je da se u pogaču umijesi para kako bi se ukućanima osigurala godina ispunjena radošću i obiljem. Ova tradicija  uključuje stavljanje novčića, zrna pšenice i grančice božićnog drvca unutar češnjaka. Osoba koja izvadi jedan od ovih predmeta iz kolača predviđa dobru sreću, bogatstvo i izvrsno zdravlje.

Prošle godine česnica Jelene Đoković izazvala je salvu komentara zbog svoje jednostavnosti u odnosu na brojne drugepogače od prošlih Božića, a na mnoge je ostavio neizbrisiv dojam.
Zbog Noletovih teniskih obaveza na tom kontinentu, obitelj Đoković odlučila je svoj posljednji pravoslavni Božić proslaviti u Australiji. Božićni kolač Jelene Đoković dobio je duhovite komentare jer mnogi smatraju da se Jeca nije previše potrudila oko njegove izrade.

Preporučujemo