Ona je pjevačica koja se pojavila  a estradnoj sceni u vrijeme Lepe Brene kada je bilo teško izbiti u prvi plan. Ipak svojom ljepotom i pjesmama Ekstra Nena je uspjela da stekne veliki broj obožavalaca. Godine 1992. Ekstra Nena je bila ta koja je predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu. Svojim zadivljujućim glasom i upečatljivom pojavom ostavila je neizbrisiv utisak na velikoj pozornici, a njena pjesma “Ljubim te pesme” ne odjekuje ni danas. Unatoč proteku od preko trideset godina, Ekstra Nena ostaje nepromijenjena, vjerna sebi i svom umijeću.

Ekstra Nena, izvođačica koja će krasiti pozornicu ovogodišnjeg festivala Beogradsko proljeće, zadivila je na konferenciji za novinare koja je sve ostavila u čudu. Unatoč službenim podacima koji pokazuju da ima 64 godine, to je uistinu teško dokučiti. S besprijekornim crtama lica i netaknutom privlačnošću, pjevačica bez napora plijeni pozornost kamo god pođe.

Tijekom intervjua za Grand, izrazila je zahvalnost Bogu što ju je spasio, priznajući da je dosljednost, iako se može činiti prizemnom, blagoslov.

Svima je jasno da Ekstra Nena ostaje nepromijenjena. Međutim, misterij i dalje traje: koja je njezina tajna?

“Mogu sa sigurnošću tvrditi da sebi nisam prouzročio nikakvu štetu. Nisam tip pojedinca koji se odaje piću ili pušenju. Suzdržavam se od aktivnosti tijekom noći koje bi mogle predstavljati prijetnju mom blagostanju. Povremeno, Mogu si priuštiti malo više hrane ili se prepustiti lijenosti, što rezultira nedostatkom tjelovježbe. Moj primarni cilj je održati i zaštititi prirodne darove koji su mi dani, kako kaže Snežana Berić, poznata pod pravim imenom Ekstra Nena.

 

Spominjanje godina izaziva nelagodu jer smatra da je to nebitno; stoga ne voli čuti rečenicu: “Oh, lijepo izgledaš za svoje godine!”

  • Pravo svjedočanstvo o tome tko smo leži u našim djelima, a ne u broju godina koje smo proživjeli. Iako je zadovoljstvo primati komplimente o našem izgledu i mudrosti koju stječemo sa svakom godinom koja prolazi, u konačnici srž našeg bića ostaje nepromijenjena. Osobno se smatram ženom na koju vrijeme ne utječe, jer veći značaj pridajem utjecaju svojih djela, a ne gomilanju godina.

Lijepa pjevačica, u mnoštvu mlađahnih jedinki, ponosno izjavljuje kako im nijedno sjećanje iz djetinjstva nije pobjeglo iz glave. Njezin mozak nastavlja ubrzano raditi, generirajući misli nevjerojatnom brzinom od 200 puta na sat.

Biografija:

Ekstra Nena, poznata srpska pop pjevačica, umjetničko je ime Snežane Berić, koja je također pjesnikinja, kazališna i televizijska glumica. Rođena u Beogradu 1960., trenutno živi u istom gradu i radi kao profesorica na Fakultetu za kulturu i medije Sveučilišta Megatrend. Godine 1992. predstavljala je Jugoslaviju na cijenjenom glazbenom natjecanju “Eurosong” svojom zanosnom izvedbom pjesme “Ljubim te pesme”.

  • Cijenjeni glazbeni stručnjaci hvale njezine svestrane vokalne sposobnosti, dok s lakoćom prelazi iz jazz melodija u narodne melodije. Više od desetljeća njezin je očaravajući glas ostao skriven od očiju javnosti jer se povukla iz industrije zabave kako bi se usredotočila isključivo na svoju ulogu edukatorice na Beogradskom sveučilištu, gdje je odgajala mlade talente.

No, u siječnju 2020. trijumfalno se vratila na glazbenu scenu izdavanjem albuma “Marioneta”. Od rane šesnaeste godine suočila se sa surovom realnošću života nakon što je izgubila oba roditelja, a od tada se za preživljavanje oslanja isključivo na svoj glazbeni talent. Bio je to naporan put, ali je ustrajala.

U mladosti je navečer zabavljala publiku u hotelu “Taš”, a danju pohađala glazbenu školu. Njezina predanost i naporan rad na kraju su dali izvanredne rezultate. Očaravajući glas Snjeguljice odzvanjao je najveličanstvenijom pozornicom, osvajajući slušatelje diljem svijeta. Poznata kao jedna od najljepših srpskih pjevačica, nikad se nije podvrgla nikakvim kirurškim zahvatima, zadržavši svoju nevjerojatnu ljepotu čak iu sedmom desetljeću života.

Od samog početka svoje karijere Snežana je pokazala svoju svestranost pjevajući narodnu, zabavnu i jazz glazbu, prilagođavajući se svakom žanru koji je zahtijevao. Dapače, čak je predlagala svojim kolegama iz benda da u svoj repertoar uvrste operne pjesme, ali nažalost nisu dijelili njezino oduševljenje.

Tek godinama kasnije, kada je ova ideja postala popularna, Snežana je ponosno tvrdila da ju je predložila i ranije, ali je jednostavno bila ispred svog vremena. Tijekom svoje karijere imala je privilegiju surađivati ​​s nekima od vrhunskih producenata u Srbiji. Naime, njezine albume narodne glazbe znalački je snimala Sanja Ilić, a izvodili su ih renomirani rock glazbenici. Godine 1985. objavila je svoj debitantski album pod nazivom “Luckasta devojčica”.

Preporučujemo