Naši prostori su puni divnih i talentovanih ljudi koji su poznati širom svijeta, a naročito kad je u pitanju tenis zadnjih deceniju i po. Naravno, Novak Đoković se podrazumjeva kao najbolji teniser ikad iako to nervira mnoge zapadnjake jer ne žele da neko sa prostora bivše Jugoslavije bude bolji od njihovih igrača.

Međutim, nije Đoković jedini sa takvim zaslugama. Jedna čuvena prvakinja u tenisu je bila i Ana Ivanović koja je od svoje sedamnaeste godine prašila i bila prva na VTA listi, a sve je započelo prvim mjestom na juniorskom Wimbledonu. Ana je od malih nogu htjela biti teniserka i idol joj je bila Monika Seleš.

Ono što je šokiralo javnost je to što je Ana kako neki kažu prerano odustala od tenisa da bi se posvetila porodici. Mnogim sportskim ljubiteljima je to slomilo srce, a drugi su razumjeli potrebe ove uspješne žene da se posveti sebi i svojima. Vjerovatno je smatrala da je postigla dovoljno, a ponekad zaigra tenis i danas, te još uvijek prati sport aktivno.

Mnogi bi se iznenadili kad bi saznali da je ona morala srednju školu završiti vanredno radi svojih teniskih obaveza, ali ona je svakako na vrijeme i uspješno svoje obaveze uspjela da obavi.

Danas radi ispred UNICEF-a u borbi protiv školskog i vršnjačkog nasilja i očito je da je i više nego talentovana za poslove osim u sportskim vodama. Ona je jedna jako uspješna žena koja je za sebe izgradila zvjezdani put i kasnije skroz promjenila smjer i opet ostala uspješna i profesionalna na svakom koraku.

Preporučujemo