Beskućništvo je veliki problem na Zapadu, iako to mnogi možda ne pomišljaju kada im padnu na pamet države koje se tu ubrajaju. Kriza sa smještajem je sve gora i gora u državama zapadne Evrope i SAD-a, ali se nažalost pojavila i na našim prostorima. Srećom, danas je većina stanova i kuća u vlasništvu porodica koje u njima žive zahvaljujući socijalističkom sistemu u kom smo prije živjeli.

Međutim, i to se polako mijenja i viđamo sve više beskućnika po našim najvećim gradovima poput Beograda. Tu nije neobično vidjeti osobu bez krova nad glavom, a jedan od tih beskućnika je rastužio mnoge svojom sudbinom. Radi se o gospodinu po imenu Aleksandar Jocić koji je bio izvrstan matematičar i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Za vrijeme bivše Jugoslavije, završio je najteži fakultet u Beogradu i čak je jedan niz godina proveo živeći u Kanadi, ali se vratio u Srbiju nakon bombardovanja krajem 1990-ih.

Ono što je čudno je to što ovako uspješan čovjek spava u beogradskim tramvajima kako možete vidjeti na ispod priloženoj slici. Mnogi tvrde da je jako fin i ljubazan i voli popričati sa svima na Studentskom trgu, a stalno sa sobom nosi staru Fender gitaru koja nije baš u najboljem stanju i treba da se popravi.

Sve ljude rastužuje to što ovako dobar, inteligentan i talentovan čovjek svoje dane provodi u zapuštenom stanju živeći u tramvaju kao niže biće, a neki tvrde da ga je shrvao njegov brak koji nije bio baš dobar po njega. Naravno, ove priče Aca nije zvanično potvrdio, ali mnogi te informacije izvlače iz razgovora s njim.

Preporučujemo