Zime na Balkanu su nekada bile zaista žestoke i pune snijega. Znalo se desiti da određeni dani u godini pređu i -25°C kad je temperatura u pitanju i da snijeg napada i do jedan metar. Danas usljed klimatskih promjena sve manje i manje vidimo takve dane kad je ciča zima i kad snijeg pada jako često.

Bilo kako bilo, i dalje ima hladnih dana i važno je ugrijati se. Mnogi nažalost i danas moraju da lože kako bi im kuća bila topla, ali srećom mnogi stanovi danas imaju centralno grijanje pa im je lakše zagrijati prostorije kada je hladno doba godine.

Međutim, da li ste znali da toplota koju emituje radijator nije u potpunosti zadržana u vašim prostorijama i dolazi do gubitka toplote? U nekim gorim slučajevima dolazi i do potpunog gubitka toplote gdje se ta toplota zadržava u zidovima i onda nam jednostavno bude hladno iako plaćamo masivne račune za grijanje i imamo dobre radijatore.

Danas vam otkrivamo zanimljivu foru sa TikToka koja će vam pripomoći kod zadržavanja toplote radijatora i efikasnijeg grijanja. TikTok nalog po imenu “britishgas” je otkrio kako možete lakše da zadržite toplotu u vašem stanu ili kući, a dovoljno je samo da uzmete osnovnu namirnicu koju svi imamo, a to je aluminijska folija.

Fora u tome je što će ta aluminijska folija da spriječi upijanje toplote u zidove i širiti je lakše po vašem domu, a to će vam smanjiti potrošnju i učiniti radijatore dosta efikasnijima. Ovaj trik je pomogao mnogima i to je učinilo da ovaj video na TikToku postane viralan i da ga vidi mnogo ljudi diljem svijeta.

Preporučujemo