Jedan od najpoznatijih parova na javnoj sceni u Srbiji su Jovana i Željko Joksimović. Oni su svoju ljubav krunisali rošenjem troje djece. Sin Jovane i Željka Joksimovića uskoro će proslaviti deseti rođendan, a izrastao je u mudrog i umiljatog dječaka koji zauzima posebno mjesto u majčinom srcu.Iako to nije česta pojava, voditeljica i pjevačica povremeno ispričaju anegdote o odrastanju svoje djece, a Jovana je u epizodi emisije Goce Tržan “Ako progovorim” otkrila da joj je srce slomio sin s tri godine. 

 

Kosta je ugledao Angelinu Jolie i upitao je: “Mama, kako ona ima tako nevjerojatnu ljepotu?” Odgovorio sam: “Pa, dragi moj sine, ona je doista iznimno lijepa. Ali smatraš li je ljepšom od svoje majke?” I tako je počela priča o Jovanu.

Sin Jovane i Željka Joksimovića mi je u iskrenom trenutku rekao: “Mama, ona je mnogo ljepša od tebe”.

Jovana je uz osmijeh ispričala da iako ova opaska nije imala značajniji utjecaj na nju, nastavlja da je prepričava i nakon šest godina. Voditeljica je spomenula kako je Jovani rečeno da nitko nema veću ljepotu u očima svoje djece od vlastite majke, a onda… Iako to nije izazvalo nikakvu bol, istina je da Jovana ovu anegdotu priča već duže vrijeme. šest i pol godina.

Biografija:

Jovana Joksimović, ranije poznata kao Jovana Janković, poznata je srpska televizijska voditeljica. Rođena je 25. travnja 1981. godine u Beogradu, gdje i sada živi. Jovana je udata za renomiranog pjevača Željka Joksimovića. U privatnom životu, Jovanini roditelji, Jelena i Jovan, bili su profesori na Fakultetu strojarstva. U adolescenciji se posvetila treniranju rukometa i tri godine zaredom bila je proglašena za najbolju igračicu Srbije.

Jovana je završila školovanje na Umjetničkoj akademiji BK Sveučilišta, smjer umjetnički menadžment. Prije veze sa Željkom Joksimovićem, Jovana je pet godina bila u vezi s Aleksandrom Zeremski, bivšom direktoricom BK televizije. Iako su se zaručili u ljeto 2008., njihova je veza prekinuta samo petnaestak dana kasnije.

Nakon sudjelovanja na Eurosongu, Jovana se zabavljala sa Željkom Joksimovićem. Zaručili su se 14. veljače 2011., no nažalost, zaruke su bile kratkog vijeka jer su se samo tri dana kasnije odlučili razići zbog nesuglasica. U ožujku iste godine u medijima se šuškalo o Jovaninoj navodnoj aferi s košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Međutim, Željko je javno stao u obranu svoje bivše djevojke, te su vrlo brzo uspjeli pomiriti vezu.

Na tajnoj ceremoniji na Maldivima 20. siječnja 2012. izmijenili su zavjete, no naišli su na prepreke kada je došlo do priznanja njihovog braka u Srbiji. Tražeći stabilnost, kupili su prostran stan od 118 četvornih metara u blizini zgrade TV Pink. Ondje su svečano sklopili svoju zajednicu u prisustvu svojih kumova, čime su učvrstili svoj pravni status supružnika.

  • Njihovo veselje se višestruko povećalo 10. aprila 2014. godine, kada je voditeljica na svijet donijela sina Kostu. Iznenađujuće, Jovana je dvadesetak dana ranije od očekivanog dobila trudove i na svijet donijela zdravog dječaka, dugog 49 cm i teškog 2800 grama. Kasnije te iste godine, u listopadu, par je još jednom proslavio vjenčanje, ovoga puta u slavnoj crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu.

Fešta je nastavljena u restoranu Franš, gdje su se na bogatom popisu uzvanika našle brojne ugledne osobe. Jovanina vjenčanica, remek-djelo dizajnera Darka Kostića, naglasila je njenu prirodnu ljepotu, učvrstivši njen status jedne od najljepših i najzanosnijih voditeljica u Srbiji. Aktivna na društvenim mrežama, često dijeli fotografije koje pokazuju skladan partnerski odnos koji njeguju ona i suprug. Na svoj profesionalni put kreće 2001. godine na TV BK, preuzimajući voditeljske uloge u emisijama “Blokbuster” i “Trejler”, te radeći kao reporter.

 

Četiri godine kasnije prelazi na RTS, gde preuzima obaveze vođenja i uređivanja jutarnjeg programa. Godine 2008. imala je nevjerojatnu priliku biti voditeljica Eurosonga u Beogradu uz poznatog pjevača Željka Joksimovića. Tijekom događaja Jovana je imala privilegiju nositi izuzetne haljine cijenjenog dizajnera Jean Paula Gaultiera, procijenjene na impresivnih 250.000 eura.

U znak zahvalnosti, Gaultier je voditeljima uputio poziv da kao cijenjeni gosti prisustvuju njegovoj prestižnoj modnoj reviji u Parizu. Jovana i njen kolega Srđan Predojević 2010. godine donose odluku da pređu na RTV Pink, privučeni boljim uslovima rada i mogućnošću da imaju sopstvenu emisiju pod nazivom „Dobro jutro: Jovana i Srđane“.

Preporučujemo