Nije rijetkost da djeca nastave stopma svojih roditelja i izaberu istu profesiju kao otac ili majka. Jedan od njih je i Bijelin sin koji je od njega naslijedio neosporan talenat. Aleksej Bjelogrlić, sin Maje i Dragana Bjelogrlića, slovi za nevjerojatno atraktivnog mladog glumca koji osvaja srca brojnih obožavateljica.Najnovija fotografija Alekseja Bjelogrlića, koja prikazuje njegovu iznenađujuću transformaciju, ostavila je u čudu mnoge koji jedva prepoznaju zgodnog, visokg plavušana.

Naime, glumac se spremao za nastup u Jugoslavenskom dramskom pozorištu, gdje će tumačiti lik duge smeđe kose, brkova i brade.Na spomenutoj fotografiji Aleksej Bjelogrlić djeluje potpuno drugačije i kao da je ostario čak deset godina, no pratiteljima je i dalje vrlo privlačan.

Glumac je ovom fotografijom želio vizualno dočarati golemu transformativnu moć koju glumci posjeduju, kako u pogledu svog fizičkog izgleda, tako i u pogledu sposobnosti utjelovljenja različitih uloga.

  • Druga sezona nadaleko hvaljene povijesne drame “Sjene nad Balkanom” izazvala je značajnu pozornost javnosti. Tome je djelomično pridonio njegov zadivljujući prikaz intimnih susreta, nasilja i intenzivnih emocija, kao i uvođenje svježeg talenta u seriju. Već od prve epizode gledatelji su se upoznali s Aleksejem Bjelogrićem, sinom proslavljenog redatelja i glumca Dragana Bjelogrića.

Iako je još u mladosti krenuo očevim putem, prvi put smo ga vidjeli kao desetogodišnjaka u filmu “Montevideo, Bog te blagoslovio!” prikazujući lik malog Tirketa. Potom se nezaboravno, ali kratko pojavio u “Obilježenom u reketu”, a uloga u “Senkama nad Balkanom” pokazala se kao značajna odskočna daska za njegovu karijeru.

 

Tijekom promocije najnovije sezone “Sjene nad Balkanom” Dragan Bjelogrlić, idejni tvorac i redatelj serije, podijelio je svoje iskustvo rada s Aleksejem, mladim glumcem koji tumači lik boksača. Kada je Dejan Stojiljković, izumitelj lika, predložio Alekseja, Dragan se složio da bi mladi glumac bio prikladan za tu ulogu. Kako bi procijenio Aleksejeve sposobnosti, Dragan ga je odlučio staviti na kušnju, a nakon što se uvjerio u njegov talent, povjerio mu je ulogu.

Moj je cilj bio procijeniti njegovu razinu predanosti i odlučnosti u nastavku glumačke karijere. Nije mi bilo jasno trebam li ga gledati kao člana obitelji ili samo kao kolegu glumca na setu, ali sam mogao svjedočiti njegovoj sposobnosti da ispuni ulogu.

Aleksej, kojeg često nazivaju i “malim Bjelom”, odlučan je u očuvanju obiteljskog nasljeđa. Vrijedi spomenuti da su Đuro, sin Branimira Brstine, i Ksenija, unuka Ljiljane Stjepanović, upisani u njegovu klasu na Fakultetu dramskih umjetnosti.

 

Aleksej utjelovljuje izreku da je krv gušća od vode, jer nije samo naslijedio očev talent već i njegovu fizičku sličnost. Ta sličnost često budi sjećanja na očevu kultnu ulogu Slobodana Popadića u seriji “Bolji život” kad god se susretne s malo starijim pojedincima.

Za razliku od svoje sestre Mie Bjelogrlić, Aleksej se odlučio baviti glumom, krenuvši stopama slavnog oca upisavši Fakultet dramskih umjetnosti. Zanimljivo, primljen je na stipendiju te će imati priliku studirati uz Đuru, sina Branimira Brstine, i Kseniju, unuku Ljiljane Stjepanović.

Godine 1999. rođen je Aleksej koji je debitirao na malim ekranima kao lik malog Tirketa. U drugom dijelu “Montevidea” tumači desetogodišnjeg nogometaša.

U svom narednom projektu, “Žigosani”, preuzeo je nezaboravnu ulogu pametnog učenika koji izaziva autoritet svog učitelja. Ne samo da je pokazao svoje glumačko umijeće, već je i pomagao ekipi iza scene. Priča se da ga je njegov otac angažirao za ovu priliku, omogućivši mladom Alekseyu da zaradi nešto novca za svoj odmor.

Preporučujemo