Srpska odbojkašica Maja Ognjenović (36) i njezin suprug Danilo Ikodinović (44) dijele skladan i ispunjen brak. Krajem 2016. par koji je dijelio strast prema sportu izmijenio je sudbonosno “da”, budući da su prije više od tri godine bili u privrženoj vezi.

 

Često se zanemaruje da je Maja prije sadašnjeg supruga bila u ljubavnoj vezi s još jednim poznatim sportašem koji joj je zamalo postao suprug. Naime, Maja je bila u četverogodišnjoj vezi s Milošem Teodosićem. Putevi su im se ukrstili 2008. godine, a zaručili su se 2010. godine. Nakon što su svladali izazove udaljenosti i odgovornosti, par se naposljetku ukorijenio u Ateni, gdje su oboje postali sportaši Olympiakosa. Kako je Miloš osigurao angažman u Moskvi, napetost u vezi postala je očita, što je do 2013. dovelo do postupnog razdvajanja puteva za njih dvoje.

Majka Maje Ognjenović, Bosa, u intervjuu za medije izrazila je neizmjeran ponos zbog sportskih uspjeha svoje kćeri. Osim toga, nije odoljela a da ne spomene i svog zeta Danila Ikodinovića. Majka proslavljene odbojkašice  otkrila je da je Maja rođena kao treće dijete u njihovoj obitelji, a roditelji su je dosljedno mazili i podržavali kroz uspješnu karijeru.

Kada je Maja otkrila svoju odluku da bude s muškarcem koji je do sada bio dva puta u braku i ima dvije kćeri Anđelu i Hanu, od roditelja  je dobila pravednu podršku. Naime poznato je da je Dača i prije braka sa Natašom Bekvalac bio već jednom oženjen. Bosa Ognjenović je priznala da ih je Majina odluka da svoju emotivnu situaciju pozabavi Danilom Ikodinovićem ostavila bez teksta. No, dala je do znanja da je Dača uvijek imao posebno mjesto kao Majin omiljeni vaterpolist.

Napomenula je da se prvi formalni susret dogodio u restoranu Danilov, prije nego što je dodala: U carstvu vaterpolista imao sam poseban osjećaj kakva ga je sudbina čekala. Uvijek su mi se isticali Ćirić i Danilo, a zanimljivo je kako je on na kraju postao moj zet. Ali nemam zamjerki, jer je Maja zaista prelijepa. Danilo je razumije, a ja imam sreću da imam pozitivan odnos sa svojim zetom.

Preporučujemo