Lidija Vukićević i Mitar Mrkelau vrijeme svoje ljubavi slovili su za jedan od najefektnijih estradnih parova. Lidija koja je ušla u sedmu deceniju izgleda kao da nije ostarila ni dana i izglda isto kao prije tri decenije.  Na vrhuncu popularnosti, bivši suprug Lidije Vukićević i glumica dijelili su duboku i strastvenu ljubav koja je rezultirala rođenjem sinova Andreja i Davida, što je bio i najveći dokaz njihove privrženosti.

Zbog uspjeha Mitra Mrkele u nogometu, Lidija je nekoliko godina provela u inozemstvu, no nakon što je njihova veza prestala i strast prema njemu splasnula, utjehu je pronašla u svojoj pravoj ljubavi – glumi. Zbunjuje me kad čujem žene kako kažu, a čini se da je to u posljednje vrijeme uobičajen osjećaj: “Moj bivši muž je nevjerojatna osoba.” Meni ova izjava nema smisla. Ako je on tako divan, zašto ste se na kraju razveli? Osobno smatram da je udati se za nekoga iz ljubavi i osnovati zajedničku obitelj iz ljubavi već jedno lijepo i ispunjavajuće iskustvo.

 

Shvativši da su nam se putevi razišli zbog različitih uloga u svijetu – ja kao glumica, a on kao sportaš – sporazumno smo razvrgnuli brak. Prepoznajući nepostojanje zajedničkih interesa, vitalne komponente svakog odnosa, prijateljski smo odlučili krenuti svatko svojim putem. Ova odluka je donesena uz potpunu suglasnost iu skladu s onim što smo smatrali ispravnim. I to je, bez sumnje, nepatvorena istina.

Nakon raspada braka stekla sam malo mudrosti i odlučila njegovati pozitivnu priču nakon razvoda, isključivo za dobrobit svoje djece. Kad god čujem da žene tvrde da ostaju u zajednici zbog svoje djece, to smatram ništa više nego slabim izgovorom. Budimo iskreni, to u konačnici čini veliku medvjeđu uslugu djeci. Evo što je podijelila s medijima, osvijetlivši svoj život nakon razvoda:

Nakon razvoda našla sam se bez ičega, jer sam godinama živjela u inozemstvu s bivšim partnerom. No, imao sam hrabrosti započeti ispočetka, shvaćajući da se, da bi se nešto postiglo, mora krenuti od temelja. Rane faze putovanja namijenjene su onima koji posjeduju snagu, a ja mogu sa sigurnošću izjaviti da sam jedan takav. Nisam se kolebao, niti razmišljao hoću li vratiti istu financijsku stabilnost kao prije. Odbijao sam dopustiti ekonomskim okolnostima da rastave moj život; umjesto toga, usredotočio sam se na ostvarivanje uzvišenijih težnji.
Andrej i David, dvoje odraslih ljudi, uspostavili su vlastite živote zadržavši iznimno jaku vezu sa svojom majkom. Unatoč razvodu, bivši suprug Lidije Vukićević i dalje je hvale vrijedan, a ljubav i sreću pronašao je uz zanosnu Olgu, koja je od njega znatno mlađa 21 godinu. Zajedno imaju sina Dušana.

Preporučujemo