Zlatan Ibrahimović je poznati fudbaler koj svojim ponašanjem i pojavomizaziva  ili obožavanje ili prezir. On i sam daje povoda i za jedno i za drugo, tako da su ljudi u dilemi da li da ga vole ili ne. Dok ga mnogi označavaju kao arogantnog, oni koji ga poznaju tvrde da njegovo ogromno samopouzdanje proizilazi iz izazovnog odrastanja, koje ga je potaklo da postane jedan od najvećih fudbalera svijeta.

 

Pokazujući svoju velikodušnost, kupio je razne nekretnine za članove svoje porodice, poput crkve za majku Jurku, stan u Novalji za svoju sestru, imanje za svog polubrata Aleksandra, stan za oca i nekretnine u vrhuncu lokacijama u New Yorku i Miamiju. Zaista se trudi da uzvrati svojoj porodici za sve godine podržavanja. Medijski izvještaji su otkrili da je igrač porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a koji je ranije predstavljao švedsku reprezentaciju, na poklon svojoj majci kupio crkvu u Švedskoj vrijednu vrtoglavih 9,24 miliona eura.

Račun koji je dao Ibrahimović nudi značajnu perspektivu o tehnikama koje koriste milijarderi poput njega u efektivnom nadzoru svog opsežnog portfelja nekretnina. Ove strategije često uključuju korišćenje registrovanih kompanija članova porodice i oslanjanje na pravne stručnjake koji su dobro upućeni u prenos vlasništva u ofšor jurisdikcije sa povoljnim poreskim uslovima.

Porijeklom iz Švedske, jedan od najizuzetnijih fudbalera svijeta rođen je 1981. od roditelja jugoslovenskih imigranata. Šefik, otac, je porijeklom iz Bijeljine, dok je majka Jurka iz Zadra. Prema Zlatanovom otkriću, navodi se da je njegov otac stupio u brak sa motivom sticanja švedskog državljanstva.

Zajednicu između njegovih roditelja nikada nije karakterizirala harmonija, a kako su se sporovi zaoštravali, raskid njihovog braka postao je neizbježan. Kako su nastavili da žive zajedno, Zlatan i njegova starija sestra Sanela ostali su pod brigom majke, uz polubraću i sestre.

U svojoj autobiografiji pod naslovom “Ja sam Zlatan”, poznata golgeterka artikuliše svoju sposobnost da disciplinuje i inspiriše, uprkos nedaćama sa kojima se susreće sa svojim partnerima, gajeći pritom duboku naklonost prema svojoj deci.

  • Potaknuta potrebom da opskrbi svoju veliku obitelj, Jurka Gravić se posvetila mukotrpnom zadatku održavanja čistoće, izdržavajući iscrpljujuće smjene koje su se protezale i po 14 sati. Zlatan, njen sin, često joj se pridružio u tim nastojanjima, nudeći svoju pomoć i primajući skromnu naknadu u zamjenu.

Zlatan Ibrahimović je u današnjoj potvrdi izrazio da je za nju uvijek bilo posebno mjesto u njegovom srcu, priznajući joj neospornu vrijednost njegove nepokolebljive ljubavi. Ibrahimović je postao idol mlađim generacijama zbog svojih izuzetnih fudbalskih vještina i uzornog ponašanja van terena, ali nikada nije bježao od razgovora o svom izazovnom odrastanju, koje uključuje incidente poput krađe bicikla i nalaženja u neugodne okolnosti.

Od svojih najranijih trenutaka gajio je inherentan osjećaj nelagode, osobinu koju je njegova kruta majka smatrala nepodnošljivom. Shodno tome, kada je pao s vrha zgrade vrtića i stigao kući sa suzama koje su mu tekle niz lice i vidljivim modricama, tražeći utjehu i naklonost, reakcija njegove majke je bila da ga ukori zbog njegove smjelosti da se upustio na krov.

Uvjerljivo svjedočanstvo Zlatanovog strica Gojka Gravića, koje su novinari otkrili u njegovom hrvatskom gradu, neosporan je dokaz izuzetne transformacije koju je Zlatan prošao kao osoba.

Prema pričama stanara, Šveđanka je Zlatanu ponudila sendvič ili neku slatku poslasticu dok je njegova majka bila zaokupljena poslom. Zapanjujuće, čak i nakon što je stekao slavu, odlučio je da je ponovo poseti i poklonio joj ček na neotkriveni iznos, za koji se priča da je prilično značajan. Njegovo nepokolebljivo poštovanje prema njoj je izdržalo.

U sferi fudbala, Zlatan Ibrahimović, renomirani sportista, uživao je u izuzetnom putovanju. Tokom njegovog života, sport je imao ogroman značaj za njega. Kao bivši član i vođa švedske reprezentacije, s ponosom je predstavljao svoju zemlju, a sve to pokazujući svoje izuzetne talente kao igrača za cijenjeni fudbalski klub AC Milan. Tokom svoje sjajne karijere,

Ibrahimović je pokazivao svoj talenat na prestižnim terenima Ajaxa, Juventusa, Intera iz Milana, Barselone i Pari Sen Žermena, ostavljajući za sobom nezaboravno nasljeđe. Njegove izvanredne sposobnosti donijele su brojne pojedinačne nagrade i timske trijumfe. Pored uglađenosti na terenu, Zlatanova izrazita ličnost je izazvala i pažnju i divljenje javnosti.

Preporučujemo