Jedan od najuspješnijih pojedinaca na polju glume, režije i scenarija je Radoš Bajić. On je već decenijama prisutan u filmskoj industriji a u zadnje vrijeme više se posvetio režiji. U svojoj bogatoj karijeri, koja traje od sredine sedamdesetih do danas, ostvario je brojne zapažene i dojmljive uloge. No, upravo će projekt pod nazivom “Selo gori, a baba se češlja” ostaviti najdublji dojam i zauvijek ga vezati uz njegovo ime.

Od prvog emitiranja u listopadu 2006., ova je serija osvojila publiku u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, obarajući rekorde dosad neviđene gledanosti. Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, Radoševi kolege  odbili su njegove ponude za uloge. Tokom gostovanja u emisiji “Scenario” na Kurir televiziji, glumac je ispričao svoja iskustva suočavanja sa odbijanjem pojedinih glumaca. Unatoč njegovoj silnoj želji da njegovi cijenjeni prijatelji i renomirani glumci Bogdan Diklić i Lazar Ristovski budu dio serije, oni nisu pokazali interes. No, situacija se preokrenula kada je slavni Dragan Nikolić pristao preuzeti ulogu Žote, što je Diklić odbio. Kako je serija “Selo gori” stekla ogromnu popularnost, Lazar je došao do glumca i zamolio ga da kreira ulogu posebno za njega. Glumac je s velikim zadovoljstvom ispunio Lazarov zahtjev i napisao ulogu.

Vrijedi napomenuti da je uloga proslavljenog Milašina isprva bila predložena drugoj osobi, no sudbina je predodredila da tu ulogu na kraju preuzme kultni Manda. Prvo sam ulogu Milašina ponudio kolegi Marku Nikoliću. No, nakon njegove odbijenice, obratio sam se izvanrednom i neponovljivom Mandi, čiji bi izostanak zauvijek izmijenio bit “Selo gori”. Neka počiva u miru, a mi zauvijek budemo zahvalni na njezinim doprinosima i neka čuvamo uspomenu na nju Lik Milašina, kojeg tumači Milorad Mandić Manda, ostavio je neizbrisiv trag u srcima televizijskih gledatelja. Omiljena serija “Selo gori, a baba se češlja” nastavlja da uveseljava publiku i dan danas, a reprize se emituju na Kurir televiziji i RTS-u.

Bajić je dao objašnjenje zašto se snimanje neće nastaviti.  Kod 101. epizode svjesno sam odlučio zaustaviti produkciju, iako smo imali potencijal snimiti 400 epizoda. Bilo mi je važno zaključiti dok smo bili na vrhuncu uspjeha. Bez sumnje, Radašin bi danas imao čime doprinijeti da je posjetio Petlovac i svjedočio sudbini mještana. Međutim, sada kada ti pojedinci više nisu među nama, razmišljam s kim ću surađivati. Ta duboka tuga mi je na srcu, jer su mi draga sjećanja na Mandu, Gagu Nikolića i sve ostale – kaže glumac.

Preporučujemo