U vreme kada je porodici Đoković bila preko potrebna pomoć, pevačica Lepa Brena je odbila da ponudi bilo kakvu pomoć. Lepa Brena i Boba Živojinović godinama se suočavaju sa kritikama zbog toga što nisu pružili pomoć Novaku Đokoviću u njegovim najtežim trenucima. Porodice Živojinović i Đoković su se sticajem okolnosti uplele u dugogodišnju zavadu. Kao rezultat toga, napetost među njima je trajala godinama. Međutim, zahvaljujući zalaganju Aleksandre Prijović, tenzija je znatno smanjena i postignut je izvestan stepen pomirenja među porodicama.

Tokom svog najvažnijeg poslovnog projekta, Prija je dobila podršku od sektora porodice Đoković. Dijana Đoković, zajedno sa Novakovim mlađim bratom Đorđem i njegovom suprugom Saškom, prisustvovala je koncertu u Areni, na kojem je nastupila Brena. Jelena Đoković je istovremeno javno čestitala Aleksandri. Srđan Đoković je dočekan bez pomoći ljupke Brene. Podsetimo, Lepa Brena je u zapisnik priznala da je Srđan Đoković pre skoro dve decenije od nje tražio finansijsku pomoć u ime svog sina Novaka. Međutim, Brena je odbila pružiti bilo kakvu novčanu pomoć. Brena je izrazila uvjerenje da su prijateljstvo i povjerenje neophodni pri pokretanju posla, što u ovoj situaciji nije bio slučaj.

Uprkos tome, Brena i njen tim veoma poštuju Novaka i njegovu porodicu i veoma se dive njegovim dostignućima. Žele da ga vide kako ostvaruje sve svoje snove jer je sjajan primjer uspješnog pojedinca. Brena je ipak priznala da bi, da je postupila drugačije, sada bila bogatija za 20 miliona evra. Međutim, treba napomenuti da Bobova procjena nije bila tačna. Tokom Novakovog vremena na Akademiji, Nikola Pilić, koji je takođe bio tamo, sa suprugom je posetio Monako i razgovarao sa Filipom Cepterom o Novaku.

Cepter je pristao da sponzorira Novakov boravak na Akademiji, što je iznosilo pozamašnu svotu od 300.000 maraka za četiri godine. Ovo nam je bilo od velike pomoći u tom periodu. Nakon ovog razgovora, Cepter je kontaktirao Bobu, koji je doslovce ispričao diskusiju: Srđan je tokom razgovora preneo izjavu direktora Ceptera u Beogradu o Novakovim sposobnostima. Novak je, kaže direktor, vješt pojedinac, ali ima srčano oboljenje i problematičnu petu. Uz to, sa njegovim ocem je teško sarađivati. Ovu izjavu može posvjedočiti i Nikola Pilić. Ogorčenost koju je gajio prema Bobi zbog prošlih prestupa nikada nije otpuštena, a sjećanje na to ostalo mu je u mislima čak i kada je Novak postao najveći teniser u istoriji. Ipak, kako god da je bilo tada, Novak je danas najuspješniji teniser u cijelom svijetu.

Preporučujemo