Tokom nedavnog intervjua, Dino Merlin se udubio u proces stvaranja pesme „Beograd” i objasnio zašto je odabrao Cecu Ražnatović da je peva. On je doveo i do Hara Samardžića, za koga se ranije pričalo da je pre Arkana imao ljubavne veze sa narodnom ikonom. Uprkos ovim spekulacijama, Ceca do sada nikada nije javno potvrdila te glasine. Ceca je ispričala lično iskustvo kada je imala privilegiju da pesmu specijalno za nju napiše Dino Merlin. Dotična pjesma nosi naslov “Zaboravi”.

Dina Merlina je prvi put upoznala zahvaljujući svom bivšem partneru, a upoznali su se u hotelu koji se nalazi u Švicarskoj. Ceca se živo seća njihovog razgovora kada joj je Dino Merlin poklonio pesmu “Zaboravi”, koja joj je odmah odjeknula. Takođe je rekao da je napisao duet, ali zbog tadašnje situacije nije mogao da ga snimi. Dino Merlin je rekao da Cecin glas odaje specifičnu emociju potrebnu da duet oživi, ​​te joj je tako poverio zadatak. Bio sam impresioniran onim što je rekao, pogotovo što sam imala samo 20 godina i bila sam djevojka. Odabrao sam pesmu “Beograd” iako je u pitanju duet. Pesmu sam predstavio Marini Tucaković i Aleksandru Raduloviću Futi u Beogradu, ali oni to nisu odobrili.
Bili su spremni da prihvate “Zaboravi”, ali ne i “Beograd”. Uprkos njihovom negodovanju, odlučio sam da uvrstim “Beograd” na album “Fatalna ljubav”. Oliver Mandić mi je pomagao na sve moguće načine, jer tada nije bilo akcije. “Ovo sećanje uništava mi sve, moj Beograde, zagrli me…” Zajedno smo napisali muziku i tekst i postao je bezvremenski hit. To je istinita priča; možda je Merlin zaboravio, ali ja sigurno nisam. Ceca je priznala da je ona i Dino Merlin trebali ponovo da sarađuju, ali to se, nažalost, nije ostvarilo.
Jednom, početkom 2000-ih, primio sam poruku od Merlina nakon dužeg perioda bez kontakta. Razgovarali smo o ponovnoj saradnji, ali nažalost, nikada se nismo ponovo povezali. Tokom našeg razgovora, Dino mi je dao sve svoje pjesme, što mi je bio zanimljiv gest. U to vrijeme nisam bio u mogućnosti da ga potpišem zbog mogućih rizika. Ovi postupci su isključivo njegovi i ne mogu ih osporiti. U tom periodu tenzije su bile velike i nisam želio da pravim probleme Merlinu. Folk diva je dalje detaljno objasnila kako je počela i završila njena saradnja sa Dinom Merlinom, a potvrdila je i da su Ceca i Haro Samardžić u vezi. Nakon svega, pjesme su ostale da žive i jedne su od najslušanijih i dan danas.
Preporučujemo