Danas njih dvoje važe z ajedan od najskladnijih parova na javnoj sceni u Srbiji mada nije tajna da se znaju porječkati i pred kamerama. Priča o ljubavi između Jovane i Željka Joksimovića ostala je relativno nepoznata. Putovi su im se prvi put susreli 2008. godine dok su zajedno vodili eurovizijski program, u razdoblju kada su bili zaokupljeni vlastitim emocionalnim zavrzlamama. Jovana u početku nije smatrala da je sadašnja voditeljica posebno privlačna, no njezina se percepcija s vremenom postupno promijenila. Jovana je priznala da je ljubavna veza s pjevačem bila spontana pojava.

Pobjeda Marije donijela nam je neizmjernu radost. Puno se nagađalo tko će biti domaćin, a ja sam se na brojnim sastancima zalagao za Željka, među eurovizijskom publikom renomiranog pjevača. Prije našeg susreta šuškalo se o njegovoj aroganciji i ekscentričnosti, ali vjerujem da su te presude bile neutemeljene. Od trenutka kada smo se upoznali stvorila se jaka veza, a na probama se vidjela naša kompatibilnost. Jovana je izjavila da je unatoč očevim emocionalnim preokupacijama ljubav ostala prevladavajuća snaga. Kad smo se prvi put susreli, rasporedi su nam bili prepuni obaveza. Ljubav je, po mom uvjerenju, nešto što se ili prirodno javlja ili ne. U našem slučaju to se nije dogodilo zato što smo imali obilje zajedničkih trenutaka, već jednostavno zato što je bilo. Nakon što je obznana njihove veze postala javna, Jovana se susrela s nepoznatim izazovima s kojima se prije nije susrela. Prije tog trenutka, moje interakcije s medijima vrtile su se isključivo oko razgovora o mojim profesionalnim nastojanjima. Međutim, tijekom mog rada na RTS-u pojavila se komplikacija i neočekivano je naša priča dominirala naslovnicama nevjerojatnih osam tjedana. Za mene je to bilo posebno iskustvo, ali smo ga na kraju uspjeli uspješno prebroditi.

Nakon što su obavili svoje obaveze, Jovana i Željko Joksimović krenuli su na put u daleku zemlju, ruku pod ruku sa svojom djecom. Čini se da su se odlučili za zimski bijeg na mjestu bez snijega. Dok su u zračnoj luci čekali let za Katar, slučajno ih je zatekla ekipa televizijske emisije “Paparazzo ljubav”, što je dalo prirodnu pretpostavku da su odlučili posjetiti toplije krajeve. Dok čitate ovu priču, zamislite ljupku voditeljicu i omiljenog pjevača i njihovu djecu kako uživaju u radosti egzotične destinacije, vjerojatno suncem okupanih Maldiva, tropskog arhipelaga koji su posjetili mnogo puta. Iz značajnog razloga, Maldivi zauzimaju posebno mjesto u njihovim srcima. Upravo su na plaži na ovom pitoresknom mjestu, početkom 2012. godine, izmijenili sudbonosno “da” koje je označilo početak njihovog zajedničkog puta. Ova ceremonija na plaži bila je prva od njihova tri vjenčanja.

No, prije dolaska u Indijski ocean uhvatili su ih nemilosrdni objektivi kamera “Paparazzo lova”. Jovana je u svom prirodnom stanju bez ikakvih kozmetičkih preparata, ležerno odjevena, s djecom na brzinu svratila u dućan neposredno prije njihovog polaska u zrakoplov. Na osnovu snimke vidljivo je da je njihov sin Kosta već odraslo dijete koje će uskoro u travnju proslaviti svoj veliki deseti rođendan. Tijekom njihove šetnje po prostoru zračne luke, par se pobrinuo da blizanci budu skriveni od pogleda, a pritom su sami upravljali svojim koferima. I roditelji i djeca bili su opušteni i jednostavni za modu, što im je samo pridonijelo šarm i ljupkost. Početkom listopada 2017. Ana i Srna su se predstavile svijetu. Razlika u godinama između njih i dječaka je minimalna, što nas navodi na zaključak da Kosta preuzima ulogu starijeg brata i sestre te utjelovljuje osobine pravog mladog džentlmena. Budući da su njihovi privatni životi obavijeni misterijom, Željko i Jovana svjesno se trude zaštititi svoju intimu od znatiželjne javnosti, čineći ovo iznimnom prilikom da svjedoče ujedinjenju cijele obitelji.

Preporučujemo