Čim je najstariji sin Vlade Divca završio studije, jasno je dao do znanja da želi biti samostalan. Njegovi roditelji, puni ponosa, bili su velika podrška njegovoj odluci. Prije odlaska iz obiteljskog gnijezda pružili su mu sveobuhvatno razumijevanje dobrih i loših strana njegove odluke da odleti. Dok su neki očekivali da će svoje savjete nadopuniti darivanjem stana na Manhattanu, to se nije obistinilo. Naime iako je njegov otac tokom karijere zaradio ogromannovac cijela porodica je prilično skromna i ne pate od luksuza, što se moglo vidjeti nebrojeno puta do sada.

 

Svojedobno je Ana ispričala Storyju da je svoja dva sina i posvojenu kćer Petru odgojila na vrijednostima pravoslavne vjere. Kao rezultat toga, svo troje djece naučilo je prakticirati skromnost i nikada se nije žalilo da prima manje od svojih vršnjaka sličnog materijalnog stanja. Obitelj se i danas prisjeća dogodovština koje su doživjeli sa starim automobilom koji im je kupljen nakon položenog vozačkog ispita.

S obzirom na sve faktore, nije bilo neočekivano da stariji sin Vlade Divca ne živi luksuznim životom u penthausu, već stanuje u skromnom stanu.Dom Luke Divca i Berit Bontems nepretenciozan je, ali nevjerojatno primamljiv. Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak smješteni su u jednoj prostranoj prostoriji sa šarmantnim barom koji ih dijeli. Središnja točka sobe je udoban kauč i televizor.

U sklopu apartmana nalazi se dobro osvijetljena i ugodna spavaća soba koja pruža ugodno okruženje za spavanje, kao i kupaonica za osobnu upotrebu. Luksuz ga se, čini se, ne tiče, o čemu svjedoči i činjenica da  je njegov stan sasvim prosječan. Umjesto toga, Lukina je pažnja usmjerena ka smislenijim pothvatima, poput direktorske pozicije Zaklade Divac.

Preporučujemo