Praksa Feng Shuija je drevna kineska tradicija koja ima za cilj da uravnoteži protok energije u životu. Sve više ljudi se odlučuje da svoj dom opremi prema metodama ove filozofije. Sa istorijom dugom preko 5.000 godina, ona obuhvata različite aspekte svakodnevnog života, kao što su emocionalno blagostanje, organizacija domaćinstva, pa čak i finansijski prosperitet.

Miroslava Mimi Miković, sertifikovani feng šui konsultant Prve TV, podelila je dragocen uvid o tome kako da otklonite blokade koje ometaju protok pozitivne energije. Jedan od prvih koraka je rastvaranje i sređivanje doma. Međutim, ovo nadilazi samo tipično čišćenje i brisanje prašine, postoje još neke radnje koje trebate poduzeti. Mima je istakla važnost redovnog čišćenja fioka, slično tradiciji dubinskog čišćenja tokom prolećne sezone. Međutim, savjetovala je da se sačeka prije nego što se upusti u temeljitije čišćenje sentimentalnih stvari kao što su fotografije i papiri. Mima je sugerirala da je bolje odustati od čišćenja, ako osoba nije spremna za emocionalnu odvojenost koju takav proces može izazvati. Umjesto toga, preporučila je fokusiranje na druge zadatke sve dok neko ne bude spreman da se uhvati u koštac s projektom dubinskog čišćenja.

 

Prema feng shui stručnjaku, opstrukcija uglavnom dolazi od ulaza i jezgre domaćinstva. To implicira višak objekata na ovim prostorima. Mima je objasnila da kada je u pitanju ljubav, postoji nekoliko prepreka koje treba uzeti u obzir. Postavljanje kreveta u spavaćoj sobi je ključno, a čvrsto uzglavlje je od najveće važnosti. Parovi bi trebalo da investiraju u jednodelni dušek, a ne u dvodelni. Posteljina treba da se sastoji od živih i divnih nijansi. Takođe se savetuje da se uzdržite od čuvanja porodičnih ili dečijih slika u spavaćoj sobi i da izbegavate bilo kakva ogledala.

Prema uvidima upućene osobe, biljke igraju ključnu ulogu u stvaranju mirnog ambijenta u domaćinstvu. Oni ne samo da imaju moć da pročiste vazduh već i da umire okolnu energiju. Držanje biljaka u neposrednoj blizini elektronskih uređaja kao što su računari i Wi-Fi modemi se preporučuje. Među mnogim dostupnim biljnim opcijama, biljka zamija ističe se kao izvrstan primjer.

Preporučujemo