Smješten u Strijelcu, Mjesec – nebesko tijelo koje predstavlja naše emocije – odiše vibrom entuzijazma i odvažnosti, ulijevajući nam energiju koja nas uzdiže. Kada je Mjesec u Strijelcu, to može sugerirati da emocije pojedinca nalikuju tipičnim osobinama Strijelca. Ove osobe su skloni slobodi, avanturi i intelektualnom istraživanju. Njihove emocije mogu biti prilično dinamične i podložne promjenama, a životu često pristupaju otvorenog uma i pozitivnog pogleda. Ljudi koji imaju Mjesec u Strijelcu općenito imaju optimističan stav prema životu, što je vidljivo u njihovim emocionalnim reakcijama.

Oni su skloni biti optimistični i veseli, a njihov entuzijazam često se prelijeva u njihove emocionalne reakcije. Ove osobe privlače pustolovine, bilo da se radi o fizičkom putovanju ili intelektualnom otkriću. Emocionalno ispunjenje za njih često dolazi iz istraživanja nepoznatog. Mjesec u Strijelcu također simbolizira neovisnu emocionalnu prirodu. Pojedinci s ovim položajem cijene svoju slobodu i teže neovisnosti u emocionalnim stvarima. Iskrenost i poštenje su kod njih visoko cijenjeni. Pojedinci čiji je Mjesec u Strijelcu skloni su biti iskreni u komunikaciji i otvoreno izražavaju svoje emocije. Iako to može biti korisno, može dovesti i do nepromišljenosti u izražavanju njihovih osjećaja.

Filozofija je nezamjenjiva disciplina koja ima važnu svrhu. Njegovo značenje leži u njegovoj sposobnosti da nam pruži okvir za analizu temeljne prirode postojanja i stvarnosti. Omogućuje nam da preispitamo pretpostavke koje leže u osnovi naših uvjerenja i djelovanja te da shvatimo kako oni utječu na naše živote i društvo u cjelini. Nadalje, filozofija nam daje alate za kritičku procjenu argumenata i dokaza te za donošenje razumnih zaključaka. Stoga se potreba za filozofijom ne može prenaglasiti.
Za mnoge pojedince, zadovoljstvo koje doživljavaju proizlazi iz širenja njihova razumijevanja i uvida u svijet. U emocionalnom području, ideali filozofije i moralne vrijednosti mogu imati značajan utjecaj.

Neustrašivost: Pojedinci čiji je Mjesečev znak Strijelac imaju tendenciju da posjeduju izvrsne kvalitete hrabrosti i neustrašivosti kada se suoče s preprekama. Imaju otvorenu perspektivu prema novim konceptima i ne plaše se susreta s nepoznatim područjem.

Kada se Mjesec nađe u Strijelcu, stvara povoljan pomak za pojedine horoskopske znakove. Ovi znakovi uključuju Ovna, Strijelca i Lava.

Preporučujemo