Milena Vasić, popularna glumica, objavila je na Instagramu fotografiju sa svojim sinom Nikolom Ražnatovićem, kojeg javnost rijetko viđa. Sin Milene Vasić iz prvog braka pokazao se kao ozbiljan mladić, a mnogi primjećuju da je naslijedio majčinu ljepotu.Fotografija koju je Milena ponosno podijelila na društvenim mrežama izazvala je val pozitivnih komentara i privukla brojne lajkove. Fanovi glumice su istakli riječi poput “Izgleda kao pravi džentlmen”, “Prekrasan kao lutka”, “Holivudska ljepota”. Osim svog sina Nikole, Milena također ima i kćer Lanu iz prvog braka, dok je sina Lava dobila sa redateljem Jugom Radivojevićem 2015. godine u drugom braku. Milena je ranije istakla da odgaja svoje sinove s naglaskom na otvorenosti prema vlastitim emocijama. “Sadašnje vrijeme nas ne bi trebalo spriječiti da izražavamo te riječi. Muškarci obično ne plaču, ali kada imaju malu djecu i kažu im: ‘Ti si dečko, nemoj plakati’. Ne, ja uvijek kažem mom sinu: plači, ako osjećaš potrebu, jer svi mi ponekad plačemo”, rekla je glumica, kako su prenijeli mediji.

 

 

Milena Vasić je poznata srpska glumica koja se istaknula na pozornici, filmu i televiziji. Rođena je 3. maja 1977. godine u Beogradu. Nakon završetka muzičke škole i gimnazije, upisala je Fakultet dramskih umjetnosti. Svoje obrazovanje je nastavila na master studijama glume, gdje je krajem 2014. godine uspješno odbranila tezu pod nazivom “Glumačka etika kao temelj pozorišne umjetnosti i njena estetika u današnjem kontekstu”, što joj je donijelo titulu magistra dramskih umjetnosti s posebnim fokusom na proučavanje pozorišta. Aktivno je angažirana kao članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gdje je ostvarila niz zapaženih uloga, uključujući Koštanu, Evicu, Zlatokosu, među ostalima. Također je dio glumačke postave u predstavi “Cigani lete u nebo”, koja je izuzetno popularna i jedna od najposećenijih u Pozorištu na Terazijama.

 

 

Nataša, kćerka Mitrova, pojavila se prvi put na televiziji 1992. godine u drami “Prvi put s ocem na jutrenje”. Godine 2003., dobila je manju ulogu u seriji “Kazneni prostor”, a 2004. igrala je Sandru u seriji “Stižu dolari”. Za svoju ulogu Miline Brđević u filmu “Konji vrani”, osvojila je nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu 2007. godine. Pojavila se i u emisiji “Zaboravljeni umovi Srbije”, te je bila Rozika u seriji “Ono naše što nekad bejaše”. Ponovno je tumačila ulogu Miline Brđević u seriji “Jesen stiže, dunjo moja” 2009. godine. Godine 2010., imala je epizodne uloge u serijama “Sva ta ravnica”, “Totalno novi talas” i komediji “Pare ili život”. U 2011. godini, pojavila se kao bakica u seriji “Samo večeras”. U seriji “Bela lađa” iz 2012. godine, glumila je Leontinu Matić Miciku. 2013. godine, tumačila je ulogu Branislave u seriji “Pevaj, brate”, a sudjelovala je i u skeč showu “Dama bez blama”. U 2014. godini, igrala je gospođu Lenku Petronijević u seriji “Samac u braku” i u filmu “Kad ljubav zakasni”, koji je adaptacija romana Milice Jakovljević Mir-Jam. Na 4. Fedisu, dobila je povelju za istaknutu žensku ulogu u seriji “Mala istorija Srbije”, dok je njen suprug, Jug Radivijević, dobio povelju za doprinos televizijskoj drami. U seriji “Jedne letnje noći” iz 2015. godine, glumila je nastojnikovu suprugu. 2017. godine, bio je prikazan film “Vrati se, Zone” redatelja Juga Radivojevića, nastavak “Zone Zamfirove”, u kojem je Milena imala ulogu Vere.

 

Preporučujemo