U toku je Evropsko fudbalsko prvenstvo a reprezentaciju Srbije predvodi Dragan Stojković Piksi. Prvu utakmicu su izgubili sa jednim golom razlike od moćne Engleske ali to  je tek početak i šansi za prolaz dalje ima.

U svoje 32 godine Marko, sin Dragana Stojkovića Pixija i Snežane, rijetko se pojavljivao u javnosti uz svoju obitelj. Slično tome, njegova prisutnost na platformama društvenih medija nije osobito izražena. Dok njegova starija sestra Andrea bježi od svjetla reflektora, dobro nam je poznata mlađa sestra Anja Valente.

  • Andrea i Anja blagoslovljene su unucima s kojima uživaju u druženju i često dijele preslatke fotografije. Koliko je javnosti poznato, sin Dragana Stojkovića Pixija tek treba da krene putem ekscentričnosti. Prije nekoliko godina kružile su glasine da je bio u ljubavnoj vezi s mladom ženom po imenu Diana, međutim ostaje neizvjesno traje li njihova ljubavna priča i danas.

Unatoč tome što je potomak poznatog nogometaša, čini se da jedino dijete nije naslijedilo isti žar prema “najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu”. Marko Stojković, koji je 2017. godine diplomirao menadžment na renomiranom londonskom sveučilištu, svoju sklonost uživanju u bogatim putovanjima dokazuje zadivljujućim fotografijama na svom Instagram profilu, koje prikazuju njegove posjete raskošnim destinacijama poput Floride, Dubaija, Cannesa, Monaca, i više.

S obzirom na dojmljiv izgled i uglednu obiteljsku pozadinu sina Dragana Stojkovića Pixija, ne čudi zaključak da je vrlo omiljen među ženama. Dok se srpska nogometna reprezentacija natječe na Europskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj, njihovi prijatelji i članovi obitelji pružaju entuzijastičnu podršku sa stadionskih sjedala.

Jedan od tih pojedinaca slučajno je trenerov sin, koji se ponosio vijorenjem srpske trobojnice na stadionu prije utakmice s Engleskom. Dragan Stojković Piksi, rođen 3. ožujka 1965. godine u Nišu, bivši je jugoslavenski i srpski nogometaš, te poznati nogometni trener. Trenutačno je trener srpske nogometne reprezentacije.

Tijekom svoje slavne karijere, Stojković je boravio u raznim zemljama, uključujući Francusku, Italiju, Japan i Kinu, ali sada Beograd naziva svojim domom. Njegov nogometni put započeo je u FK Radnički u Nišu, gdje je svojim neospornim talentom zaokupio pažnju skauta Crvene zvezde. Godine 1986. potpisao je ugovor s klubom i nizao velike uspjehe te u crveno-bijelom dresu dva puta osvojio prvenstvo Jugoslavije i jednom Kup Jugoslavije.

Stojković je više puta proglašen najboljim sportašem SK Crvena zvezda, kao i najboljim nogometašem prvenstva Jugoslavije. Čak je počašćen i petom Zvezdinom zvjezdicom. Nakon što je proveo u Crvenoj zvezdi, Stojković je karijeru nastavio u Olympique Marseilleu i Hellas Veroni prije nego što je nogometni put završio u japanskoj Nagoyi.

Za reprezentaciju Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) i Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Stojković je nastupio na gotovo svim velikim natjecanjima, nastupivši u 84 utakmice i postigavši ​​15 golova. Po završetku svog slavnog staža profesionalnog nogometaša, preuzeo je razne cijenjene pozicije u nogometnom području.

Među njima je i obnašanje dužnosti predsjednika Nogometnog saveza Jugoslavije i Nogometnog kluba Crvena zvezda, kao i preuzimanje trenerskih uloga u japanskom klubu Nagoya i kineskom superligašu Guangzhou. Nedavno je u veljači 2021. godine izabran za izbornika seniorske reprezentacije Srbije.

Prema Snežaninim riječima, njihov brak bio je ispunjen turbulencijama, no uspjeli su prebroditi sve prepreke i ostati zajedno više od tri desetljeća. Ponosno je izjavila kako je njezina nepokolebljiva predanost njihovoj obitelji dala pozitivne rezultate, jer su njihova djeca izrasla u uspješne i visokoobrazovane osobe.

Njihova starija kći Andrea završila je studij na Američkom sveučilištu u Parizu i čak je imala priliku godinu dana stažirati u Japanu. U međuvremenu je njihova mlađa kći Anja diplomirala modni dizajn u Londonu i nastavila školovanje na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Njihov sin Marko odabrao je studij menadžmenta u užurbanom Londonu.

Zbog očevog statusa renomiranog nogometaša s prostora bivše Jugoslavije, Pixijeva djeca često se nađu u središtu pozornosti. Naime, 2018. domaći su mediji opširno pratili ekstravagantno vjenčanje Anje i bivšeg reli vozača Huga Valentea.

Preporučujemo